Страница 98 от 102

Re: CNC електроника, управление на стъпкови и серво мотори

Публикувано: пон апр 04, 2016 9:56 pm
от stivemaster
Чрез Mach3.

Re: CNC електроника, управление на стъпкови и серво мотори

Публикувано: вт апр 05, 2016 12:25 am
от MrMurdjo
Сега е чрез Mach3, преди това беше независимо (ако не се лъжа), но корените на проблема са други, те са на входа - точното отчитане на напрежението по време на работа без смущения. Толерансите са малки за качествено рязане, доколкото разбрах от обясненията на Стефан, и когато след делителя се следи напрежение с амплитуда максимум 5 волта (че малко под това), влизаме в зоната на шумовете.
Никога не съм се занимавал с плазми, само от дългото общуване съм понаучил това-онова. Доколкото съм разбрал, източниците предназначени за CNC имат фабричен извод за контролно напрежение и той вероятно не е от кабела на горелката.
Според мен, докато не намери един осцилоскоп и не види какво реално идва на делителя, ще е стрелба напосоки.

Re: CNC електроника, управление на стъпкови и серво мотори

Публикувано: ср апр 06, 2016 3:59 pm
от Filomatis
MrMurdjo написа:
Сега е чрез Mach3, преди това беше независимо (ако не се лъжа), но корените на проблема са други, те са на входа - точното отчитане на напрежението по време на работа без смущения. Толерансите са малки за качествено рязане, доколкото разбрах от обясненията на Стефан, и когато след делителя се следи напрежение с амплитуда максимум 5 волта (че малко под това), влизаме в зоната на шумовете.
Никога не съм се занимавал с плазми, само от дългото общуване съм понаучил това-онова. Доколкото съм разбрал, източниците предназначени за CNC имат фабричен извод за контролно напрежение и той вероятно не е от кабела на горелката.
Според мен, докато не намери един осцилоскоп и не види какво реално идва на делителя, ще е стрелба напосоки.
Аз бих пробвал да заземя дюзата.Човека във форума на МАСН3 казва ,че няма проблем с износването на дюзите.Не целия ток преминавал през кабела,голяма част минавала през детайла.Нищо не струва няколко пъти дори и на ръка да пробва дали има смущения.Ако върши работа този начин,все ще се измисли как да се окъсява само временно с едно реле например.

Re: CNC електроника, управление на стъпкови и серво мотори

Публикувано: ср апр 06, 2016 4:08 pm
от Filomatis
Колеги,ползвал ли е някой серво двигатели със спирачка.Интересува ме коя я управлява-серво драйва ли?Или се активира само когато машината не работи?

Re: CNC електроника, управление на стъпкови и серво мотори

Публикувано: ср апр 06, 2016 10:15 pm
от stivemaster
Имам някакъв успех,заземявайки източника самостоятелно,но засега не ме кефи достатъчно,макар че спря да ми мига монитора или ако не е спрял го е направил само един път оттогава.
Лошото е ,че сме направили един филтър, който е до контролера и след LM231 и оптрона ,но ако го няма, следва проблем поне за дисплея, иначе контролера продължава да работи.Как по дяволите минава този крокодил през конвертера и през оптрона ,е това най ме интересува.



Има два вида спирачки и двата вида се управляват от серводрайвъра.Динамичната е ектрогнитна със спирачен резистор отделно за по добро охлаждане ,а статичната с фрикционен елемент отделя при подаване на енейбъл към драйвъра.


Наточил съм се на един робот Кука за 5000лв с износена спирачка на поне един от моторите.

Re: CNC електроника, управление на стъпкови и серво мотори

Публикувано: съб авг 13, 2016 8:47 pm
от KnauFer
здравейте,получавам съобщение в mach3 :
initialization Macro Called on reset
когато задавам команда ,на драйвера премигва малко зелено светодиодче ,но мотора не реагира...
драйвера е tb6600
Някой може ли да каже ..

Re: CNC електроника, управление на стъпкови и серво мотори

Публикувано: съб авг 13, 2016 9:42 pm
от stivemaster
Е дай малко повече подробности де.

Re: CNC електроника, управление на стъпкови и серво мотори

Публикувано: нед авг 14, 2016 2:04 am
от MrMurdjo
Аслъ.
Работило ли е преди или въобще не е тръгвало. Какво е правено преди да спре и т.н.

Re: CNC електроника, управление на стъпкови и серво мотори

Публикувано: нед авг 14, 2016 10:56 am
от tsenkov
Смени драйвера с друг. До сега от всички купени драйвери с 6600 само един заработи нормално.Купувал съм товаhttp://www.ebay.com/itm/0-2-5A-Single-Axis-TB6 ... Swc3ZUnMGZ, но само си дадох парите.

Re: CNC електроника, управление на стъпкови и серво мотори

Публикувано: нед авг 14, 2016 11:42 am
от KnauFer
оправих се с електрониката :) моторите тръгнаха.
объркал съм бил настройката ...
сега остава да направя механиката ... :O