Още като видях как изумително добре работят обикновените термосифони и как суха вакуумна тръба прави 200-250 градуса ми светна идеята да се направи фурничка за готвене на същия принцип.
Речено – сторено. Взех една тенекия от маслини от кварталния магазин и направих това: Беше просто за експеримент и даде добър резултат: Тъй като мощността беше слабичка добавих 2 реда огледала 15Х15 см останали ми от слънчевия котлон – концентратор, който бях направил преди десетина години…
Резултата се оказа много добър: Получи се чудесна соларна фурничка, която е напълно безопасна, тъй като няма открити нагрети части и готви всичко на ниска температура. Засякох 130 градуса на празна фурна и 88 на пълна. Това позволява тавичката да се пъхне сутринта и вечерта в 21 часа да се извади гореща Експериментите с рагу и ориз за кучето бяха много успешни и преминахме към по сложни изпитания. Зрял боб реколта 2010г. Беше сварен чуддесно без да е преварен, а резултатите със джолан и цяло пиле надминаха очакванията. По крехко сготвено не съм опитвал:
Речено – сторено. Взех една тенекия от маслини от кварталния магазин и направих това: Беше просто за експеримент и даде добър резултат: Тъй като мощността беше слабичка добавих 2 реда огледала 15Х15 см останали ми от слънчевия котлон – концентратор, който бях направил преди десетина години…
Резултата се оказа много добър: Получи се чудесна соларна фурничка, която е напълно безопасна, тъй като няма открити нагрети части и готви всичко на ниска температура. Засякох 130 градуса на празна фурна и 88 на пълна. Това позволява тавичката да се пъхне сутринта и вечерта в 21 часа да се извади гореща Експериментите с рагу и ориз за кучето бяха много успешни и преминахме към по сложни изпитания. Зрял боб реколта 2010г. Беше сварен чуддесно без да е преварен, а резултатите със джолан и цяло пиле надминаха очакванията. По крехко сготвено не съм опитвал:
Последна промяна от Evgeniy на съб авг 24, 2013 6:17 pm, променено общо 2 пъти.