Здравейте колеги ,търсих из форума но не намерих тема която да ми помогне искам да си направя малък циркуляр за домашни нужди .Искам да ме посъветвате какво точно трябва да си набавя, какъв мотор и така нататък нещо от този род примерно http://prodavalnik.com/tsirkulyar-i28768027 имам възможност за работа само с монофазен ток ?
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
monster18
- специалист
78 мнения в "Малък циркуляр"
Илчо Илиев
- майстор
Из Преебалника има много обяви като тази,но в повечето случаи искат едни пари, все едно е на Бош...
Трябва да си изясниш за какво точно ти трябва,за да може да се прецени за останалите подробности, какво искаш да ти реже,а от там и размери, мощност и т.н....
Този от обявата става,но в този вид може само да си режеш летвички, трябва да са доработи- да се направи по-голям плот и то да е над мотора, за да имаш място и от двете страни на триона..
Не е проблем ,че триона е на оста на мотора, има си някои негативни страни,но и варианта с плаващ мотор си има такива...
Моят съвет, порови из обявите и виж дали няма да си харесаш нещо, близко до твоите нужди, да може с малко доработка да стане, това, което искаш, иначе , ако започнеш от "0", трябват ти винкел, мотор-1,1/2,2-зависи какво искаш да режеш,плот- ламарина 3-4-5мм или гитенакс-10-12мм,ос с шайби, щендри, ремъци(ако ще е с ос)....
Има доста писано из форума за циркуляри, предполагам,че си чел....
Трябва да си изясниш за какво точно ти трябва,за да може да се прецени за останалите подробности, какво искаш да ти реже,а от там и размери, мощност и т.н....
Този от обявата става,но в този вид може само да си режеш летвички, трябва да са доработи- да се направи по-голям плот и то да е над мотора, за да имаш място и от двете страни на триона..
Не е проблем ,че триона е на оста на мотора, има си някои негативни страни,но и варианта с плаващ мотор си има такива...
Моят съвет, порови из обявите и виж дали няма да си харесаш нещо, близко до твоите нужди, да може с малко доработка да стане, това, което искаш, иначе , ако започнеш от "0", трябват ти винкел, мотор-1,1/2,2-зависи какво искаш да режеш,плот- ламарина 3-4-5мм или гитенакс-10-12мм,ос с шайби, щендри, ремъци(ако ще е с ос)....
Има доста писано из форума за циркуляри, предполагам,че си чел....
monster18
- специалист
Ами мислих го този вариант да си закупя готов, но по ме влече да си го направя сам .Запалих се от един комшия той си е направил така малък и е станал много добре, но е на село и не мога да го видя от близо . Мисля да го използвам примерно за рязане на дъски от палети,примерно казвам и такива подобни работи нещо ако ми потрябва да се среже и така.А да ви попитам киловатите на перлата са малко но нямали да стане за това което ще го ползвам ,смисъл като подавам по малко дали ще реже или ще спира такъв мотор от перла ?
Илчо Илиев
- майстор
ЕЕЕ,swissmad, той човека няма да реже трупи, то верно,че моторче от пералня не става, те само изглеждат големи, но са маломощни-0,3-0,4 Kw ...
За твоите цели ще ти свърши работа мотор 0,75-1,1, въпроса колко са оборотите, нормално е 2500-2800...
Ако ще слагаш триона директно на оста, трябва да се нареже резба, планки, гайка..
За плота , парче рифел или ламарина 3-4 мм,а за рамка, може 4 крачета, но по-добре и здраво ще е да направиш рамка(куб или правоъгълник) и върху нея да закрепиш плота..
Мотора се захваща за плота с болтове с конусни глави...
п.п. Нямам подходящ мотор, иначе и на мен ми трябва нещо такова, да не режа дреболии с триона на ръка....
За твоите цели ще ти свърши работа мотор 0,75-1,1, въпроса колко са оборотите, нормално е 2500-2800...
Ако ще слагаш триона директно на оста, трябва да се нареже резба, планки, гайка..
За плота , парче рифел или ламарина 3-4 мм,а за рамка, може 4 крачета, но по-добре и здраво ще е да направиш рамка(куб или правоъгълник) и върху нея да закрепиш плота..
Мотора се захваща за плота с болтове с конусни глави...
п.п. Нямам подходящ мотор, иначе и на мен ми трябва нещо такова, да не режа дреболии с триона на ръка....
monster18
- специалист
Плота ще го измислям в последствие, сега важното е да се сдобия с мотор . Дано да изпадне от някъде ;) и мисля директно да сложа диска на мотора без ремъци ;) имам приятел стругар, той ще направи каквото трябва за сега ме спъва само това че нямам мотор . Колеги а според вас колко може да струва мотора 0,75 kw примерно .
Илчо Илиев
- майстор
Тема "Малък циркуляр" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература