• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
monster18 - специалист
Здравейте колеги ,търсих из форума но не намерих тема която да ми помогне искам да си направя малък циркуляр за домашни нужди .Искам да ме посъветвате какво точно трябва да си набавя, какъв мотор и така нататък нещо от този род примерно http://prodavalnik.com/tsirkulyar-i28768027 имам възможност за работа само с монофазен ток ?
swissmad - специалист
Без ремък е малко опасно за употреба ,защото когато диска блокира (при заклинване в дърво) и има ремък,има вероятност (и най-често става така) да превърти в ремъка и да те предпази от тежки травми и изгаряне на ел.двигателя .Циркуляра не е шега работа.
Илчо Илиев - майстор
Из Преебалника има много обяви като тази,но в повечето случаи искат едни пари, все едно е на Бош...
Трябва да си изясниш за какво точно ти трябва,за да може да се прецени за останалите подробности, какво искаш да ти реже,а от там и размери, мощност и т.н....
Този от обявата става,но в този вид може само да си режеш летвички, трябва да са доработи- да се направи по-голям плот и то да е над мотора, за да имаш място и от двете страни на триона..
Не е проблем ,че триона е на оста на мотора, има си някои негативни страни,но и варианта с плаващ мотор си има такива...
Моят съвет, порови из обявите и виж дали няма да си харесаш нещо, близко до твоите нужди, да може с малко доработка да стане, това, което искаш, иначе , ако започнеш от "0", трябват ти винкел, мотор-1,1/2,2-зависи какво искаш да режеш,плот- ламарина 3-4-5мм или гитенакс-10-12мм,ос с шайби, щендри, ремъци(ако ще е с ос)....
Има доста писано из форума за циркуляри, предполагам,че си чел....
monster18 - специалист
Ами мислих го този вариант да си закупя готов, но по ме влече да си го направя сам .Запалих се от един комшия той си е направил така малък и е станал много добре, но е на село и не мога да го видя от близо . Мисля да го използвам примерно за рязане на дъски от палети,примерно казвам и такива подобни работи нещо ако ми потрябва да се среже и така.А да ви попитам киловатите на перлата са малко но нямали да стане за това което ще го ползвам ,смисъл като подавам по малко дали ще реже или ще спира такъв мотор от перла ?
swissmad - специалист
От двигателя на Перла можеш да си направиш само шмиргелче или да му сложиш шайба за полиране .За циркуляр (монофазен) ти трябва двигател над 2 kW.
Илчо Илиев - майстор
ЕЕЕ,swissmad, той човека няма да реже трупи, то верно,че моторче от пералня не става, те само изглеждат големи, но са маломощни-0,3-0,4 Kw ...
За твоите цели ще ти свърши работа мотор 0,75-1,1, въпроса колко са оборотите, нормално е 2500-2800...
Ако ще слагаш триона директно на оста, трябва да се нареже резба, планки, гайка..
За плота , парче рифел или ламарина 3-4 мм,а за рамка, може 4 крачета, но по-добре и здраво ще е да направиш рамка(куб или правоъгълник) и върху нея да закрепиш плота..
Мотора се захваща за плота с болтове с конусни глави...

п.п. Нямам подходящ мотор, иначе и на мен ми трябва нещо такова, да не режа дреболии с триона на ръка....
monster18 - специалист
Плота ще го измислям в последствие, сега важното е да се сдобия с мотор . Дано да изпадне от някъде ;) и мисля директно да сложа диска на мотора без ремъци ;) имам приятел стругар, той ще направи каквото трябва за сега ме спъва само това че нямам мотор . Колеги а според вас колко може да струва мотора 0,75 kw примерно .
monster18 - специалист
Да, ами аз ще търся тука в града има един човек се занимава с изкупуване на железа и такива работи, от него съм взимал мотор от перла ще го питам дано има подходящ мотор ;)
monster18 - специалист
Добре де колеги днес си мислих ,случайно ако не намеря по голям мотор, от перла нямали да стане ако подавам дъската бавно .Питам ,защото от перла ще намеря веднага дето се вика .
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Малък циркуляр" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: