Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
qnkov - специалист
Искам да си направя една 36w лампа засега. Позабравил съм схемата, понеже рядко правя тия складови,офисни лампи. Това е, че имам всичко нужно за нея безплатно. Но схемата ми е търсене малко и се чудя дали е така, както съм я нарисувал с пейнта?
Изображение
ЦЪКНЕТЕ НА НЕЯ ЗА ПО-ЯСНА КАРТИНА.
Не е нещо красиво, но може да се проследят нещата и да ми отговорите дали свързването е правилно?
ESPACE - майстор
Така е, въпреки че малко трудно се ориентирах в рисунката :)
8180 - майстор
И според мен е добра схемата.
Няма ли я върху дросела?
qnkov - специалист
Не мога да я разбера върху дросела. Не ме бива в четенето на тези схеми, но я има - да.
https://www.google.bg/search?q=%D0%B4%D ... 1280%3B960
Аз от тая схема не мога да разбера как да го направя действително.
miroton - майстор
Е кат неможеш да разбереш схемата потърси помощ от приятел,ще имате повод :partyman:
ESPACE - майстор
Абе баш както си го нарисувал е правилно!
qnkov - специалист
Такъв отговор ми трябваше. А схемата за да кажем 3 пури как ще е? Всяка една пура я правя с такава схема и накрая само изнасям фазите и нулите им към една устра клема, демек 3 фази, 3 нули ги съединявам, захранвам и светка? То ще светне 100% така де, но имам чувството, че когато съм отварял такова тяло с 3-4 пури в него, бяха някакви мостове от дроселите, някакво чудо май или се бъркам? Май съм виждал голяма каша.
ivanovbg - майстор
Само така ти изглежда защото са хвърчащ монтаж жиците. То мостове си трябват. Нали всички дросели отиват с единия край на фаза примерно.
qnkov - специалист
Е, да по принцип става от фазата, която я вкарваш с първия дросел, с мостче там да предадеш на другия, и от него да предадеш на другия и така с мост ще предадеш фаза на всичките там 4 дросела да кажем, вместо да изнасяш дълги кабели и да бутваш 4 в устра клемата. Но за тая работа си трябва един тънак с едно жило кабел, да може да влязат 2 в един от слота на дросела. Абе както и да е. Мерси.

Тема "36w лампа - самоделка?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: