• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
estorm - специалист
Някой знае ли как става и дали може в домашни условия да се измисли нещо подобно.
rositodor - специалист
Не,това се прави по поръчка в специализиран магазин.... :roll:

Поздрави!
estorm - специалист
Да така е, но държат едни цени не ми е оправдано за малки количества боя и различни цветове да им ползвам услугите.
Гледам из нета разни клипчета на самоделки -чудех се толкова ли е сложно да има нещо направено фабрично за целта. Нещо малко по обем за работа с малко боя за пръскане на дребни детайли. Ако ще и с помпата да го помпя за налягане пак ще е нещо.
Как да измисля пръскане на дребни детайли например тръбичка с минимални загуби на боя?
Един даже използваше бутилка от кока кола с монтиран вентил на нея и с клапана на дезодорант залепен на капачката.
stiv1961 - майстор
Има такива мини бояджийски пищови, събират по стотина мл боя. Не ти ли вършат работа?
bulhomes2 - майстор
Ма те изискват компресор, който мисля, че estorm иска да "заобиколи". Електрически пистолет не става ли? Май преди година си купувах за около 20 лв, ама още не съм го пробвал да видя как работи.
stiv1961 - майстор
Има аерографи, които бачкат с бутилка сгъстен въздух, шефа има такъв комплект, пръска дребни детайли по корабните си модели. Нещо такова

Прикачен файл

39167.jpg
39167.jpg (16.18 KиБ) Видяна 6788 пъти
bulhomes2 - майстор
estorm написа:
Как да измисля пръскане на дребни детайли например тръбичка с минимални загуби на боя?
Няма пръскане без загуби. С минимални загуби е с четката и валяка. Това където искаш - минимални загуби на боя при пръскане с постига с аерографи (както каза Стив), но също изискват сгъстен въздух. Как ще го постигнеш вече е друга работа. Както пак каза Стив - можеш да си напълниш бутилка от някой друг компресор. Можеш да си помпиш с помпа твоя бутилка. Въпрос на избор. Спрея е много далеч от "минимални загуби на боя"
maleeeestrax - специалист
КОМПРЕСОР за аерограф може да си направиш от стар компресор за хладилник
estorm - специалист
Аерограф добре, но тъй като рисуват с тях дали пък няма да пръскат твърде малка площ :?
Пък и май не са евтини- ще проверя. Иначе е добра идея. Компресор от хладилник ще ми усложни нещата.
Минибояджийски пистолет ще стане ако измислим бутилка. Имам къде да я пълня.
Дали ще мога да ползвам за целта газова бутилка от големите?
Илчо Илиев - майстор
estorm написа:
Дали ще мога да ползвам за целта газова бутилка от големите?
Бутилка от фреон.....
  • 1
  • 2

Тема "Пълнене на спрей за боя ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: