Здравейте,
Стигнах до фазата с поставянето на ламинирания паркет. След прочитането на известен брой статий възникнаха няколко въпроса:
Ще се радвам да споделите мнението си.
Стигнах до фазата с поставянето на ламинирания паркет. След прочитането на известен брой статий възникнаха няколко въпроса:
- Каква е подходящата термоизолираща подложка при леко неравна повърхност - върху замаската има много тънки и неравномерно разпределени остатъци от мокета, които не успяхем да премахнем. Четох за различни видове подложки които имат термоизолационни свойства, но единствена която можеше да се адаптира към неравностите беше тази https://www.google.bg/search?q=izo+floo ... vwUoWjjogD, която обаче не виждам да се продава в BG. Другата опция е коркова подложка (идва много скъпо) и депрон, за който не съм сигурен че има тези свойства.
- Как да изравня нивата - имам гранитогрес в коридора и кухнята, който е със 1.7 см по висок от нивото в хола и около 2-2.2 см от нивото на детската. В допълнение нивото на замаската в хола се различава в крайщата, т.е в единия край на стаята нивото е равно на това в помещенията с гранитогреса. Не ми се иска да ползвам саморазливаща се замаска, защото е доста скъпа, но от друга страна ми се иска всички помещения в апартамента да имат да имат едно и също ниво.
Ще се радвам да споделите мнението си.