Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
mupk0 - специалист
Заех се с ремонта на гаража. ВиК-то ми е ясно,ел инсталацията е измислена и утре ще я пускам,замазки и прочие също ,но днес се сблъсках със следният проблем:
Блока е на близо 40год,по проект с 2 етажа мазета. При изкопа е тръгнала подземна река ,засипали са го и са построили блока. Блока не мърда ,но гаражите са слегнали. Стените бяха напукани в горният си край ( към плочата ) . Днес разкъртих и какво да видя :

Изображение
Изображение
Изображение

Сега въпроса е ....как да оправя дерта най-лесно. Сещам се за няколко варианта :
1. Тъпча със стиропор ,лента отгоре му и мажа с вар върху него.
2. Лепя целият таван с 5см стиропор и слагам от тея стиропорените курнизи в края
3. предложете вие :)

Благодаря за разбирането. Понеже блока ще пропада още може би , а и това е гараж се търси най-бюджетното решение. Не е нужно да е нещо грандиозно или мега красиво :)
maleeeestrax - специалист
Пръскаш с полиуретанова пяна и лека шпакловчица с мрежа и евентуално живееш с идеята да смениш блока :rock:
mupk0 - специалист
Този блок го ползвам само за гараж :) Имаме гаража от 15 години някъде като ние го взехме измазан.Преди аз да го разбия беше слегнало 5-6мм пукнатината. После с учудване видях ,че явно не е за сефте хахах. Мои комшии казват ,че на около 5г мажат по една фуга :D А да попитам за акъл...мога да мажа стени с вар ,но никога не съм пробвал таван.Технологията същата ли е ,че искам да измажа около новите ВиК тръби ,който се виждат на снимката ?
maleeeestrax - специалист
Ти можеш и с вар да мажеш ама има готови смески и на варова основа и на гипсова и са по лесни за работа. :rock:
mupk0 - специалист
Благодаря за съвета. Работата напредна. Вчера вече бях с новата ел инсталация и всички рафтове ги окастрих. Замислих се дали да не облека тавана с EPS...гледам 1кв.м. в момемента в СтЗ е около 1.60лв(2см). За целият гараж ще дойдат под 100лв , та се замислих дали да не го налепя целият вместо да мажа с вар. Лека полека ще го шпакловам целия в свободното си време.Така ще скрия всички "недъзи".Аз след работа си го правя лека полека...

Тема "Мнение за ремонт в гараж относно тавана." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: