Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте.Пускам едно авторско клипче, за направи си сам изолация на прозорци с вътрешни термо-щори от изолация за ламинат.Дано ви е полезно.Аз съм доволен от резултата ;)
Разгледайте и другите ми клипове "направи си сам" .
https://www.youtube.com/channel/UCEf326qaDHT8Zmibd7bj_-Q
hristocasa написа:Здравейте.Пускам едно авторско клипче, за направи си сам изолация на прозорци с вътрешни термо-щори от изолация за ламинат.Дано ви е полезно.Аз съм доволен от резултата ;)


@hristocasa, браво!
Типично в духа на форума. Можеш ли да споделиш какъв е ефекта?
Мен ме съмнява ефективността, защото щората не се движи в страничен улей. Няма никакво странично уплътнение и конвекцията по никакъв начин не се спира.
Ефект има.Аз съм на локално отопление с газово котле.Температурата в жилището се контролира от термо-регулатор и когато се достигне 22 градуса температура, той изключва котлето.Термо-регулатора е разположен в една от стаите.В съседна стая когато изключи котлето температурата е 23 градуса, понеже е по-блиско до котлето.В тази стая, когато пусна щорите температурата е 24-25 градуса когато спре котлето.Сами преценете.
Безпорно конвекцията не спира, но се намалява.Ако някой има по-добра идея в рамките на бюджета и времето съм насреща да пробваме ;)
По-добре си смени дограмата монтирана от реномирания строител отколкото да правиш ромски работи....
muhala написа:По-добре си смени дограмата монтирана от реномирания строител отколкото да правиш ромски работи....


Господин специалист по ромските работи , не е проблема в дограмата.Площа и от общата площ на прозореца е незначителна.Въпросът е в стъклопакетите.Моята е прилична Rehau с обков G-U и съм с Ка стъкло. По-добро е само троен стъклопакет.Но пак най-много топлина ще се губи от стъклото.Има варианти с външни ролетни щори с изолация или едно специално американско фолио за прозорци,което се монтира отвътре.Първото съм го пробвал и има ефект.Но и двата варианта са далеч по-скъпи от това което съм направил и далеч от духа на направи си сам.Така че, ако нямате идеи в този дух моля ви да не ми спамите темата.
Намокряш стъклото и поставяш предварително разкроено фолио

Изображение
Изображение
:wink:
Е, нямаш възможност за повдигане :?
chapara написа:Намокряш стъклото и поставяш предварително разкроено фолио


Е, нямаш възможност за повдигане :?


Е за какво да ги вдигаме да избяга топлото ли. Напролет като се стопли го махаме и си го прибираме за на зима.
Щом като бяга топлото най добре е прозореца да се иззида измаже и да се залепи фото тапет с прозорец. :partyman:
chapara написа:Намокряш стъклото и поставяш предварително разкроено фолио

:wink:
Е, нямаш възможност за повдигане :?


Малко ще спамя в темата на колегата но надявам се че ще ме извини.

Същия материал ползвам да зазимявам една селска къщурка дето е с единични стъкла. Такива са защото е правена 30-те години на миналия век. Само че в место да ги лепя за стъклото ползвам по големи парчета и ги защипвам с черчеветата към касата. В началото бях със стъклата а после смених и тях с камерен поликарбонат. И нищо не ми е замръзвало вътре дори и цяла зима да не е влизано там.
В онази къща дето взема циглите на всички външни врати към таваните. Правя същия номер само че като колегата с подложка за ламинат. Е изглежда малко шарено но като не се вижда бива след като върши работа. И ще е така докато завърша обекта и оправя вратите и цялата изолация. Та варианти бол само да му се разправя на човек и да му харесва така.
А едно приятелче преди да си смени дограмите в едни Тип-Топ черчевета беше напъхал стиропор между двете черчевета. Апартамента огромен аквариум почти цели стени от стъкла. Зимата няма затопляне а лятото пък мор щото южно изложение. Та му се наложи няколко години да кара така докато му дойде реда за ремонт. И това се оказа най бюджетното решение докато се смени с качествена дограма и външни щори.
chapara написа:Намокряш стъклото и поставяш предварително разкроено фолио

Изображение
Изображение
:wink:
Е, нямаш възможност за повдигане :?

Идеята е добра.Може да се използва за места където гледката не е важна,като сервизи,складове и др.
Има много подобни клипчета в Youtube от америка.

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Направи сам”