Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
valia_jt - помощник
От дълго време имаме проблем с влагата ,стаята е с две външни стени с външна изолация,но влагата е само на едната стена .След доста ,четене и мислене стигнахме до извода ,че имаме нужда от вътрешна изолация .Решихме да е гипсокартон ,но тук идва и момента да искам съвет и помощ от вас.Стената е широка 3,70 ,висока 2,70 ,няма прозорци .Какви материали ще са ни нужни ?Също така и съвети приемам .Благодаря.
Чираче - майстор
Каквото и да правите, все ще е добре. Но първо трябва да откриете от какво идва влагата - от конденз или отвън през стената.
valia_jt - помощник
Как може да се разбере ,викала съм няколко майстора всеки казва различно ,а ми се реве под спалнята мухал и гъби .
Чираче - майстор
Не Ви трябват майстори, а специалисти. И тук във форума всеки, който е залепил една плочка казва, че е майстор. Е, има и професионални майстори, но са мноооого малко на брой.
valia_jt - помощник
Това е ясно ,то е като лафа от всяко дърво свирка не става.Но аз пак се връщам на моя проблем ,дали да е гипсокартон с вата или фибран.Много ''майстори ''минаха през нас ,много се иза...ха ,за това тръгнах по форумите първо акъл да диря.
naB4o - специалист
А какви са стените? Тухла, бетон, итонг, кирпич? Прозорците с какви стъкла са? Външна изолация има ли, няма ли? Отоплението с какво е? Постоянен ли е проблема с влагата или сезонен?
Чираче - майстор
Да опитаме да изясним проблема. Дистанционно. Стената от къща ли е, или в блок. От какъв материал е стената?
valia_jt - помощник
Стената е на кооперация :) тухла ,строена е преди 40 г
valia_jt - помощник
отопляваме се на локално парно ,прозорците ПВЦ проблема е сезонен ,всяка зима.
Чираче - майстор
Ясно. Сега остава следващата стъпка. През кой сезон се появява влагата? За да се изясни от къде идва влагата, можете да постъпите по следния начин. Купувате течна гума, и намазвате стената през 1 метър по вертикала. Така или иначе ще има интервенция по тая стена. Ако влагата е от конденз, ще се появи по цялата стена. Ако обаче е външна, по течната гума няма да има влага. За това се изисква време.

Тема "помощ за гипсокартон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: