Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
andro440 - майстор
отдавна ми се върти една идея в главата ,скоро ще правя опитни постановки . не ми се дават 250 лв за такова нещо . Ако някой е намерил решение -нека
да сподели :?
lecki - специалист
Ами въртяха се в продавалника такива по 40-60 лв. , аз също се замислям за такова нещо
че и зеле реже много тънко :wink:
andro440 - майстор
то като конструкция ,не е сложно,само ножа трябва да е добър ! мисля да заточа един диск метален за рязане на керамика - но ще ръждясва ...
Илчо Илиев - майстор
Аве градски, иди на битака, ако няма в Рз , ела в Кубрат и си вземи, вървят 10-15 лв...
Andri01 - майстор
Имам такава ,но за 20г 2 пъти е ползвана: иска място,зелето тръгва из стаята,мръФката залепва за ножа. Не особено функционална,според мене .
miroton - майстор
В кауфланд имаше за 50 лв
резах с такава машина зеле идеално се получи,ако бях резал с нож както обикновено да ли щях да нарежа 2мм ивици зеле,пък да не говорим за времето
салами и луканки редовно се режат и нямам никакъв проблем с залепването
ножа е доста остър само да го барнеш и се порезваш без да включващ машината
resistbody - майстор
Ножче за балатум :p както казва дядо ми на макетните ножчета, само с това си реже мезетата, нищо че има под ръка 20 ножа и автоматична колбасорезачка.
Прилични "семи"-та се намират и под 150лв. автомати под 500 няма, а и са рядкост. Механизма не е много прост. освен ако не са "Gravity feed" - тея с наклонения плот, там дебелината на сряза се регулира с междината между ограничителния плот и ножа(иначе трябва да го притискаш ръчно). Говоря ако си го правиш иначе трябва да правиш подвижен плот с лостова система .. А и всичко трябва да е неръждавейка или пластмаса...
maleeeestrax - специалист
Не си правете никакви машинки а ми пращайте колбасите ,луканките и пастърмите аз да ви ги режа и ги делим по равно. :partyman:
Andri01 - майстор
Пращам малко,нарежи я ,задръж си половината и да не забравиш да ми върнеш другата половина!! Адреса ще ти пратя на лични-пращането за моя сметка и ще черпя!! :partyman:

Прикачен файл

th.jpg
th.jpg (14.97 KиБ) Видяна 10382 пъти
andro440 - майстор
ИМАМ ,както мезета,така и макетни ножчета за /балатум - / акъл не ща!за това !как се реже мезе ,щото аз колкото сухи мезета съм изял в килограми ,накоии участници не са изакали толкова фекалии през живота си ! така ,че ,не спамете темата !

Тема "машина за рязане на мезета и колбаси" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: