Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
stenly1988 - помощник
Здравейте,
Както става ясно от темата решихме да усвоим терасата в апартамента и да я превърнем в сервизно помещение , където да инасталираме Топлинния център за отоплителната система с всички прилежащи му аксесоари (колектори, разширителен съд, циркулационна помпа и т.н.) и помежду другото да вместим и пералнята.
За самото "усвояване" на теарасата процедирах по следния начин : т.к. вече имаше парапет от газобетонни тухли 200х600х250 облепен с плочки на височна 1.5 м аз доизградих още 1 м нагоре с тухли Ytong с дебелина 200 мм. За покрива ползвах термопанели тип сандвич които монтирах върху импрегнирани дървени греди 10х10. Гредите ще скрия с таван от гипсокартон, като между него и термопанелите ще сложа минерална вата.
Планирам да изолирам цялото жилище от въшната страна затова не съм измазвал тухлите от вън, а от вътре до момента съм измазал една ръка с лепилото което ползвах за зидарията за да изравня грубите неравности . Предстои ми да шпакловам стените с гипсова мазилка за да добият по завършен вид. Но се чудех дали ще е добре преди гипсовата мазилка да положа хидроизолация от вътрешната страна (Sika Sikalastic-200 W).

Въпросът ми е мислите ли,че има смисъл от цялото упражнение или да заложа само на външната изолация ?
шоп - майстор
пон юни 17, 2019 4:53 pmstenly1988 написа:


Въпросът ми е мислите ли,че има смисъл от цялото упражнение или да заложа само на външната изолация ?
Защо смесвате топлоизоляция с хидроизоляция?
lecki - специалист
Вътрешна хидроизолация няма смисъл, външната мазилка да е хубава особенно
ако няма стреха.

Тема "Вътрешна хидроизолация на усвоена тераса" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: