Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
stenly1988 - помощник
Здравейте,
Направих си отоплението в нас като схемата е следната имам два колектора (входяща и изходяща вода). От всеки колектор тръгва PEX-AL-PEX тръба която е свързана директно с радиатор (без колена снадки и т.н.) , тръбите са огъвани с пружина и съм гледам да са възможно най-големи радиусите на закръгление.
Следващата стъпка е монтиране на термопомпа която да захрани цялата система, но проблема е , че фирмата може да инсталира самата термопомпа след няколко седмици, а на мен ми се иска да започна да запълвам каналите за тръбите които минават по пода на апартамнета.

Въпроса ми е някой знае ли фирма която може да дойде да закачи някакъв уред ( най -вероятно компресор) към колекторите и да тества системата под налягане за течове . Основното ми притеснение е дали някоя от тръбите няма пукнатина ( фабричен дефект или вследствие на монтажа), защото всички свръзки реално са "над" пода и дори да има теч от тях лесно може да се отстрани.
ESPACE - майстор
Надуй ги от водопровода.
speka_rs - специалист
Надуй си ситемата до 2 бара и си вържи помпата да рециркулира водата дори и без термопомпата. Ако имаш проблем той ще се покаже.

Тема "Диагностика на отоплителна система" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: