Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте ,
имам нужда от съвет за демонтажа на тази брава Изображение . След внимателен оглед установих , че на дръжките има 2 болтчета с шестограм Изображение и мислех , че след като ги развия с дърпане от вътрешната страна на дръжката бравата трябва да излезе от квадратаИзображение , за да мога да махна кръглата декорация и да се покажат болтовете под нея , уви след развиването на болтовете с шестограма дръжките не помръдват . Напъвах ги доста , даже и с чук почуквах леко , но безрезултатно . Да не би да има някаква друга методика , възможно ли е дръжката да е залепена за квадрата ( което не ми се вярва ) . Ще съм благодарен на всяко мнение .
VLADO66 - майстор
Щом не мърдат дръжките, значи са с проходни болтове. Трябва да се развият розетките на дръжките. Някои модели не се развиват, а се държат на пъпки към основата на розетката.
iliya_i - майстор
Виж тази инструкция. Ще ти помогне.
https://bravite.com/add_images/instrukc ... erdano.pdf

Декоративните капачета имат един шлиц от долна страна. Там се вкарва тънка отвертка и се надигат.
Изображение
Лек ъпдейт ,
оказа се , че декоративната розетка е била на резба и затова не съм могъл да я махна , просто като съм човъркал с отвертката съм го правел по основната розетка и затова не съм могъл да я сваля . Изображение Изображение . Благодаря на коментиралите за помощта .

Тема "Демонтаж на брава" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: