Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте,
някой може ли да ми каже как мога да променя дебелината на матрак? Поръчах латексов матрак, но се оказа по-дебел от колкото ми е необходим и сега се чудя дали мога да го срежа по някакъв начин. Или ако някой от вас има идея дали някоя фирма може да направи подобна корекция.

Благодаря за отговорите!
Andri01 - майстор
Не. И изтрий второто запитване.
horgasz - специалист
Ако го слагаш върху легло - пробвай да намалиш височината на скарата от пода (да смъкнеш скарата, върху която лежи матрака по-надолу). Дано си разбрал, какво имам предвид.
ср авг 07, 2019 10:09 amhorgasz написа:
Ако го слагаш върху легло - пробвай да намалиш височината на скарата от пода (да смъкнеш скарата, върху която лежи матрака по-надолу). Дано си разбрал, какво имам предвид.
Здравей, благодаря за отговора. Да разбирам какво имаш предвид. Матракът е за кемпер и скарата е максимално надолу. Мястото ми е ограничено и искам да му намаля дебелината, ако е възможно.
miliad - майстор
Провери този матрак с цяло ядро ли е или сандвич някакъв. И най-добре директно питай фирма производител на матраци. Рязъл съм латексово ядро по дължина на ръка с нож-не си работа. Нащърбен е ръба. А да го цепиш-хич не вярвам да стане.
lov - майстор
Ако е от завода в Бяла не знам те да правят сандвичи. И са с цяло ядро. Вих на други фирми съм виждал разни измишльотини. Дунапрен подлепен с 3 санта пенолатекс. Или другия вариант пружинен механизъм и отгоре пак латекс.
Но каквото и да е на ръка няма как да стане рязането. Иска си машина и на края ще стане като на цена да купиш нов.
zz_stefanov - майстор
Започвам да фнтазираам: голяма плоскост, две стойки, струна, зеге и пружина. Ако беше полиоретанов(дунапренен) щях да ти препоръчам нагревател вместо зеге,пружина и струна.
Той латексовия матрак нямаше ли някакви си форми подобни на бутилки с кухини отвътре.
Като цяло от заниминието по рязането ще загубиш толкова колкото да го обявиш за продан и да си купиш нов :)
За съжаление размерите са нестандартни и едва ли някой ще го купи. Дошла ни е идея с някоя рибарска корда да се опитаме или струна както предлага zz_stefanov. Ще маркираме линии по които да режем и двама човека от двете страни. Само се чудя кое би било по-ефективно.
Струната или кордата?

Тема "Намаляне дебелината на матрак" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: