Здравейте. Сдобих се с една газова бутилка от кола 40 литра. 80см. дълга, 30см. широка. Има много материал из Интернет, но ми се ще съвети от хора, които имат такова нещо направено. Имам концепция на ум, обаче преди да съм я разрязъл и окепазил искам да чуя съвети основно относно горенето.
Аз днес я срязах по дължина през средата, като оставих отстрани дъното и капака цели. В смисъл не я разполових изцяло. От тук на татък мисля да използвам единия отвор за сондата, който е в единия край на бутилката + още 2 такива до края за взимане на въздух. От горе над тези отвори слагам една скара, върху която да насипя въглищата и над въглищата още една скара, на която ще се пече месото. Отстрани на единия калник така да го кажа над нивото на въглищата, в не отваряемата част един кюнец право нагоре. Естествено под отворите за въздух от долу ще има нещо като тавичка в ролята на пепелник, а на самите отвори ламаринки, които да ограничават притока на въздух, за да има контрол на горенето. Скарата за въглищата мисля да е чугунена, а тази за печенето на месото да е от неръждавейка пръчки десетки плътни, през 1см.
На прав път ли съм?
Аз днес я срязах по дължина през средата, като оставих отстрани дъното и капака цели. В смисъл не я разполових изцяло. От тук на татък мисля да използвам единия отвор за сондата, който е в единия край на бутилката + още 2 такива до края за взимане на въздух. От горе над тези отвори слагам една скара, върху която да насипя въглищата и над въглищата още една скара, на която ще се пече месото. Отстрани на единия калник така да го кажа над нивото на въглищата, в не отваряемата част един кюнец право нагоре. Естествено под отворите за въздух от долу ще има нещо като тавичка в ролята на пепелник, а на самите отвори ламаринки, които да ограничават притока на въздух, за да има контрол на горенето. Скарата за въглищата мисля да е чугунена, а тази за печенето на месото да е от неръждавейка пръчки десетки плътни, през 1см.
На прав път ли съм?