Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте!

Взехме комбинация от бели и сини плочки за банята, но се оказа, че не можем да намерим подходящ цвят фугираща смес за сините. Всичко, което прегледахме, е доста по-светло като нюанс.

В един от магазините ни подхвърлиха, че имало вариант да сложим малко черна фугираща смес в синята (говорим за CE40), за да я потъмним, но никой не се наема с въпросното "тониране".

Въпросите ми са:
- говорят ли ми глупости или е възможно?
- знаете ли къде могат да ми съдействат или ако можете да ме насочите как сам да пробвам някакви пропорции на смесване, за да пробвам цвета и след това да повторя с по-голямо количество?

Поздрави и благодаря предварително за насоките!
MamaMy - майстор
Аз съм смесвал. Трябваше ми по-светла, но забърках доста повече от необходимото. Ако не ми стигне няма начин сега да уцеля цвета. За щастие все още си пазя половин кофичка. Не знам като е отваряна колко трайност има, но влага няма как да влезе вътре та се надявам да е в кондиция.
wanderer - специалист
Не е проблем да се направи. На мен също ми се наложи да догаждам фугираща смес за едни бледовиолетови плочки. По спомен я докарах като я искам на петия-шестия опит. Моят начин на работа беше следния: Залепих си на ГК отпадъчни парчета плочки с фуга помежду им. Приготвих малка пропорция, която ми се струваше удачна, като си записвам тегловите съотношения. Бъркам, фугирам, чакам да изсъхне. Не ми харесва - следващата пропорция . И така - докато намеря цвета който искам. После в зависимост от нуждата съм си приготвял различни количество спазвайки единствено тегловите съотношение, разлика в цвета няма. Ползвам обаче много точна везна. Още помня съотношението - MAPEI лила / луна бланко - 1:7. Успех с фугирането. Ще стане. :)
Благодаря и на двамата!

Залавям се за работа с кухненската везна. Предполагам точност от 1 грам ще свърши работа.

Поздрави!

Тема "Тониране на фугираща смес" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: