Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Kockata_91 - напреднал
Здравейте!

Не знам дали правилно формулирам въпроса, но ще ме извините :D

В една друга тема писах, че ще остъклявам тераса. Изникна казус, който се чудя как да разшера и търся мнения на повечко хора. Казусът е свързан с климатика, който трябва да изнеса навън, преди да почнат майсторите да правят остъклението. Въпроса е, че тоя климатик няма къде да го сложа!! Идваха техници, но няма приемливи опции. Прикачвам снимка на съществуващия сега парапет. Мислих си, дали ще стане ако излея бетон използвайки част от парапета като арматура, за да направя плоча, върху която да сложа климатика. Плочата ще бъде с размерите на климатика, за да не разваля фасадата и за да не го замазвам после, защото е на кофти място.

Линк към снимката- http://prntscr.com/yv32om

Ами това е!
iliya_i - майстор
И наложително ли е климатика да се монтира точно в средата на парапета?
Помисли за някой от краищата.
Стаята в ляво от терасата твоя ли е?
Kockata_91 - напреднал
вт фев 09, 2021 6:41 pmiliya_i написа:
И наложително ли е климатика да се монтира точно в средата на парапета?
Помисли за някой от краищата.
Стаята в ляво от терасата твоя ли е?
Разбира се, може да бъде и в краищата. От дясната страна всъщност имам комшия и ако излея плоча се притеснявам да не вземе да му "пречи" в някой момент. В ляво стаята е моя , и там може. Просто по средата монтажа за техника ще е най-лесен, за това него съм посочил. Не знам обаче дали ще бъде достатъчно здраво замислената идея? Другия въпрос е , че се изменя вида на сградата, та да не се оплаче някой и да ме карат да го къртя после... :goodman:
iliya_i - майстор
Хич няма да е по-лесен, защото тази плюнка, за която си мислиш ще е подложена на огъване от тежестта на климатика и няма как да я укрепиш, освен с напречна преграда през терасата. Така, че оптималния вариант е, да го монтираш на външната стена на твоята стая. Всичките тия лееници незакрепени никъде, дето ги мислиш са пълни глупости.
Kockata_91 - напреднал
вт фев 09, 2021 7:55 pmiliya_i написа:
Хич няма да е по-лесен, защото тази плюнка, за която си мислиш ще е подложена на огъване от тежестта на климатика и няма как да я укрепиш, освен с напречна преграда през терасата. Така, че оптималния вариант е, да го монтираш на външната стена на твоята стая. Всичките тия лееници незакрепени никъде, дето ги мислиш са пълни глупости.
Идеята е да се остъкли цялата тераса, а климатика трябва да е извън нея. В момента климатика е на нея стена, за която говориш. Няма къде да се захване и ми спира целия проект. Варианта е да се остави място за него , което да не се остъклява или да се викне вишка, за да го монтират до улуците на сградата, което пък прави подръжката му много сложна и постоянно обвързана с разходи.

Търся просто някакви алтернативи и тези лееници са ми няква надежда, но явно не са подходящи. Пу да го ... и климатика
iliya_i - майстор
вт фев 09, 2021 10:22 pmKockata_91 написа:
Идеята е да се остъкли цялата тераса, а климатика трябва да е извън нея. В момента климатика е на нея стена, за която говориш.
Аз говоря за външната стена на стаята в ляво, дето е продължение на парапета на терасата. От тази страна дограмаджиите да ти сложат дистанциращ профил през който да минат тръбите на климатика.

Прикачен файл

файл за изтегляне.png
preslav - майстор
А какъв е проблема климатикът да е закачен директно на парапета?
Kockata_91 - напреднал
ср фев 10, 2021 5:47 ampreslav написа:
А какъв е проблема климатикът да е закачен директно на парапета?
Техника каза , че ще стане много шумно от вибрациите.
Kockata_91 - напреднал
вт фев 09, 2021 10:31 pmiliya_i написа:
вт фев 09, 2021 10:22 pmKockata_91 написа:
Идеята е да се остъкли цялата тераса, а климатика трябва да е извън нея. В момента климатика е на нея стена, за която говориш.
Аз говоря за външната стена на стаята в ляво, дето е продължение на парапета на терасата. От тази страна дограмаджиите да ти сложат дистанциращ профил през който да минат тръбите на климатика.
Това изобщо не го знам какво и не мога да те разбера. :? Ще ги питам.

Тема "Изливане на парапет върху метален парапет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: