• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
П. Петков - специалист
Нямам никаква представа, кой е братът на Монк, а и самия него припознавам от малкото запомнени кадри при метеорното сканиране на телевизионните канали.
(Качеството на телевизионните предавания е като на препикан талаш в свинарник, чиято единствена функция е да запълва междурекламните паузи. То има пагубен, страничен ефект, дължащ се на непрекъснатото превключване на програмите с надеждата за попадане на нещо стойностно, но довеждащо до бързо износване на проводящия ситопечат на пултовете за дистанционно управление.)
Има много добри американски филми, но тези, които са с черно–бяло съдържание и блясък на ярко оцветен и лакиран гипскартон (недостижим връх в бутафорното строителство), и чиято цел е да имплантират в зрителите манталитет на южноамериканска прислужница, просто ги избягвам.
"Мы другòе тѐсто!" – реплика от филм.
Все пак съм част от изчезващо, архаично поколение, преживяващо с реминисценции към отдавнта отминали времена, дребни технически победи, както и с ценности на заклеймяван и осмиван днес морал.
От такива "динозаври" като мен, действителността се приема със смирение за непроменима даденост.
"До встречи в раю!" – това беше истински филм!
schuldiner - майстор
Да бе, и мен ме мързи, но любопитството винаги надделява.
Като дете едно от най-досадните ми домашни задължения беше да окачвам пердетата с онези метални щипки с колелца за метална релса... Ужас, така исках да погледна в очите на "гения", който ги е измислил! После се оказа, че имам роднина архитект-дизайнер, който твореше не по-малко абсурдните логотипи на соца. Ами гордееше се човекът, а и всички го уважаваха... не върви да го питам какво мисли за простотиите, които е принуден да бълва.
Подобно, чудил съм се кой аджеба създава инструкциите към битовите електроуреди или схемите за сглобяване на шкафчета, примерно. И защо го прави, след като резултатът е между смехотворен и плачевен.
Връзката с Монк... Ами гений - с неврози, фобии - стереотип на балансирани крайности. А как ли изглежда "нормален" гений, без недостатъци? Според сценаристите такъв е братът /споменат само веднъж за кратко, а и не гледам с интерес, така че не съм сигурен дали не си измислям/.
Работата му е да създава упътвания, инструкции, схеми на всичко, което се продава. Е, защо свръхинтелигентен човек си губи времето с такава маловажна работа? - Защото да дълбае цял живот един проблем е скучно, па ако ще да е велико дело като студения синтез, лека за рак или разгадаването на Енигма.
Мисля, разбира се коя част от поста ти асоциирам.
За другото, "без коментар", ще кажа, че макар форумът да е прагматичен, на всички ни се иска да живеем в по-добра среда. Но сякаш се срамуваме да го кажем гласно, да не би да ни обявят за идеалисти. Не е така, просто някои трябва деликатно да се подсещат.
  • 1
  • 2

Тема "Шкурене и боядисване на врати гр. Варна" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: