• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
B0bi - специалист
Ако можеш направи някоя висококачествена снимка преди и след заточването следващия път. Едно време нямаше такива "удобства" и си ги точехме на око и по памет от картинка.
Баш Майсторо - специалист
Защо точно за бензинов трион, какъвто и да е верижен трион точенето на веригата е едно? Само трябва да се спазва стъпката и градуса на зъба? Трябва да вади едра стружка тогава реже добре.
емовлаха - специалист
вт яну 24, 2023 2:45 pmЧираче написа:
Съгласен съм, че може и искри да има, но не трябва да се прегряват зъбите.
Искри хвърчът и то доста. интересното е да споделиш каква е резачката /веригата и ще намерим отговора за посиняването
Indianec 2 - специалист
С пиличката на без шаблон, за ориентир чертичките, които оказват до каква дължина са годни зъбите. Мнаваш по 3 пъти да речем всички зъби с горе долу еднакъв натиск, внимавай да не изкривиш десните, че лесно бяга ъгъла.
Със шаблончетата ако си на норма гладен ще умреш...
емовлаха - специалист
Заточването на верига е лесно нещо, трябва малко практика, упоритост, хубава пила и да е готов човек да се раздели със 1-на верига . Мен неволята ме е учила, нямаше интернет, нямаше машини за заточване само в сервиз. Купих си пилодържател и го изхвърлих. Има си специфика на заточване със него шината трябва да е захваната в менгеме или наковалня за шина, веригата тр да е изпъната точи се със 2 ръце... Трудно ми е сякаш съм със 2 леви ръце ... Това е моя начин на заточване само че, сядам на някой пън резачката ми е м/у краката шината е към ляво/дясно коляно задната дръжката на триона в земята/тревата като не пиля пръстите си, задвижващо и свързващо звено. Чалъма е хубаво да се пробие със пилата всеки зъб до задвижващото звено и да се премахнат нараняванията от всеки зъб ако има такива,всеки режещ зъб трябва да е еднакакъв приблизително това си го правите като броите движенията на пилата. Примерния клип се вижда как изпили това дето не трябваше, но добре реже в сравнение със изхабена верига Канадеца си е майстор клас от него може да си видите грешките. При този начин на заточване шината тр отново да е захваната или подпряна някъде или както дойде, на колене, да се ляга върху триона, да се вкарва шината в прорязано дърво. Всеки сам си избира на ръка ли ще заточва или със електрическа която си е без пари. според уменията или удобството. Успех в заточването !
  • 1
  • 2

Тема "Точене на верига на бензинов трион" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: