Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте, харесах си секция от бг производител, само че, нито цвета нито размера ми пасват и смятам да си я скроя по модела сам.
В магазина нямаха изобщо модела и не можах да го огледам как е изработен, затова и питам тук:
1. Вратичката е в два цвята пдч, как се случва това ? слепени ли са едно за друго ? Как да търся информация за това ?
2. Вратичката има стъкло, което не знам как е захванато, как трябва да търся информация за това?

Прикачен файл

image_2023-08-27_094530047.png
image_2023-08-27_094530047.png (73.2 KиБ) Видяна 539 пъти

Прикачен файл

image_2023-08-27_094454253.png
brum - майстор
Без да съм експерт, но това са две различни плоскости от ПДЧ-та събрани в едно. Едно към друго се хващат по различни начини - лепило и минификсове са два варианта.

За стъклото - оберфреза и фрезер с който да изрежеш легло за стъклото. Нещо подобно на това:

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (5.36 KиБ) Видяна 530 пъти
Lutchezar - майстор
За мен цветовете са фолио или фурнир. Виждал съм вратичка със закалено стъкло само с 2 летви, едната с пантите, другата срещуположно за симетрия. Стъклото беше залепено в улей. Улеят се прави например с такъв фрезер:
Прикачен файл:
29881-frezer-profilen-za-sglobka-tip-nut-za-prorqzvane-s-lager-hw-festool-d-40-mm-.jpg
29881-frezer-profilen-za-sglobka-tip-nut-za-prorqzvane-s-lager-hw-festool-d-40-mm-.jpg (18.25 KиБ) Видяна 519 пъти
miliad - майстор
По магазините е пълно с подобни секции с еднотипно изработени елементи. Избираш си един голям мебелен магазин и разглеждаш внимателно кое как.
Тук колкото и да обясняваме, не го ли видиш не е същото.
lyubohar - майстор
Като стъклото влиза в издълбан улей,как се сменя?
Имам такава витринка за слоновете ми и стъклата са вкарани в улей.
Изправя ми се косата,ако някое се счупи?

Прикачен файл

20230827_141430.jpg
miliad - майстор
нед авг 27, 2023 2:17 pmlyubohar написа:
Като стъклото влиза в издълбан улей,как се сменя?
Имам такава витринка за слоновете ми и стъклата са вкарани в улей.
Изправя ми се косата,ако някое се счупи?
Зависи дали рамката е разглобяема.

Тема "Вратичка на секция от пдч със стъкло" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: