Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте колеги,

Къщата е от 50те години, тухла и правя ремонт. При сваляне на тапети (бая слоеве от всякакви видове) на много места тапетите падат заедно с гипсовата шпакловка отдолу, която направо се е отлепила от мазилката отдолу. Доколкото виждам мазилката е някакъв оригинален хоросан, коти се рони изключително много (снимка) и направо е като пясък на вид. Интересно е защо се е получило това, предполагам е бил с повече пясък и по-малко вар, но няма значение.

Въпросът ми е какво е най-удачното решение - сваляне до тухла (което май би било и най-скъпото) и правене наново, обработка с дълбокопроникващ грунд (но тука не знам дали може да се спаси мазилката?) или гипсокартон (което реално само ще скрие проблема та не съм фен).

Мерси предварително за съвети!

Прикачен файл

Screenshot_20240512_084442_Photos.jpg
Бако_Патъра - специалист
По принцип правилното е да се изчисти до тухла, после хастарна мазилка, финиш и т.н. Само че ако поочукаш най- халтавите участъци, грундираш с дълбокопроникващ грунд и удариш 2 ръце дуо контакт с мрежа няма да имаш проблеми. Под това обяснение разбирай, че трябва да останат само участъци които не се ронят от едно движение с шпаклата. Ако всичко пада само като го бутнеш естествено, че трябва да махнеш до тухла.

Тема "Ронеща се мазилка" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: