Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Имам телена ограда и един кол е много наклонен, защото го притиска дърво от съседното място. Как мога да го хвана здраво, дали може да стане с цимент?
Прикачен файл:
1000023508.jpg
1000023508.jpg (96.87 KиБ) Видяна 2004 пъти
Andri01 - майстор
Каквото и да правиш,дървото ще продължи да го притиска! Съседа ти няма право да има дървета до 3м от оградаа и височина над2м. Храсти и дребни ,ниски дървета - до 1м. от оградата. това е по закон. Но кой у нас спазва законите и кой следи за това...вече е друг въпрос..
vlax - майстор
Кола е циментов,няма как да го притиска дървото и да бяга. :-D
Първо виж кола да не е счупен в основата,разрови малко около него.
Най вероятно ще да е от корените,в този случай става сложно и циментирането няма да ти помогне.
:partyman:
MamaMy - майстор
Премести кола по-настрани от дървото по дължина на мрежата и го зарови с наклон също по дължина на мрежата в посока дървото. Върха на кола го хвани с тел здраво за самото дърво. Така ще имаш още една опорна точка за мрежата и дори ще стане още по-стабилна. :wink:
нед юли 07, 2024 4:56 pmAndri01 написа:
Каквото и да правиш,дървото ще продължи да го притиска! Съседа ти няма право да има дървета до 3м от оградаа и височина над2м. Храсти и дребни ,ниски дървета - до 1м. от оградата. това е по закон. Но кой у нас спазва законите и кой следи за това...вече е друг въпрос..
То е ниска джанка която го притиска и в съседство е незастроен парцел. Така че нямам проблеми да отрежа клоните които го притискат. По скоро въпроса ми беше как да го възстановя най-добре ако приемем че за в бъдеще няма да го притискат клони.
miliad - майстор
Извади кола, изкопай дупка , сложи кола вътре, насипи пръст, трамбовай, насипи пръст, трамбовай и така до запълване.Вържи си мрежата. Готово.

Сериозно съм притеснен.
Andri01 - майстор
+ 1 Но мисля ще е по добре дупката да я запълниш с бетон и някакви железа-като мустаци към кола. Ако е бетонен-направи 2 дупки на кръст и ги вкарай в тях.
kr1100 - майстор
нед юли 07, 2024 8:10 pmAndri01 написа:
+ 1 Но мисля ще е по добре дупката да я запълниш с бетон и някакви железа-като мустаци към кола. Ако е бетонен-направи 2 дупки на кръст и ги вкарай в тях.
+ 1 наклонен кол за подпиране.
chapara - майстор
Отрежи джанката или действай с Раундъп щом не се стопанисва!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Извади кола, привържи мрежата към дървото

Тема "Наколонен кол на телена мрежа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: