Здравейте,
Искам да реставрирам няколко тухлени стени и търся съвети. Ето няколко условия:
- Искам да оставя истинските стари тухли независимо ,че вида им не е много добър важна е автентичността. С две думи няма да лепя нищо върху тях.
- Ще се живее в помещението и разбрах ,че е важно да се запечата с нещо което диша иначе влагата ще се задържа.
За сега смятам да направя:
- Измиване с вода и детайлно почистване с парцал
- Изтъркване леко с по твърда четка на места ще ползвам метална
- Изтъркване с шпатула на места където има вар вурху тухлата
- Измиване преди запечатване
- Запечатване на стената - ето тук не съм наясно какви препарати да ползвам някакви предложения да погледна.
Наемане на професионалист реставратор. Обмислям да преценя дали и човек който разбира да не го направи. По важно ми е да стане както трябва отколкото парите които ще спестя.
Викнах едни за мазето и не съм доволен не почистиха след лака като мина с ръката пак има прах като цяло обмислям да го правя сам само ,защото не мога да намеря човек.
Ето снимки на някой от стените:
Тези са по ОК ,но фугите са им зле. Гледаме само старите тухли.

Тази трябва да е почистя от замаската.

Искам да реставрирам няколко тухлени стени и търся съвети. Ето няколко условия:
- Искам да оставя истинските стари тухли независимо ,че вида им не е много добър важна е автентичността. С две думи няма да лепя нищо върху тях.
- Ще се живее в помещението и разбрах ,че е важно да се запечата с нещо което диша иначе влагата ще се задържа.
За сега смятам да направя:
- Измиване с вода и детайлно почистване с парцал
- Изтъркване леко с по твърда четка на места ще ползвам метална
- Изтъркване с шпатула на места където има вар вурху тухлата
- Измиване преди запечатване
- Запечатване на стената - ето тук не съм наясно какви препарати да ползвам някакви предложения да погледна.
Наемане на професионалист реставратор. Обмислям да преценя дали и човек който разбира да не го направи. По важно ми е да стане както трябва отколкото парите които ще спестя.
Викнах едни за мазето и не съм доволен не почистиха след лака като мина с ръката пак има прах като цяло обмислям да го правя сам само ,защото не мога да намеря човек.
Ето снимки на някой от стените:
Тези са по ОК ,но фугите са им зле. Гледаме само старите тухли.

Тази трябва да е почистя от замаската.