• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте, 

Искам да реставрирам няколко тухлени стени и търся съвети. Ето няколко условия:

- Искам да оставя истинските стари тухли независимо ,че вида им не е много добър важна е автентичността. С две думи няма да лепя нищо върху тях.
- Ще се живее в помещението и разбрах ,че е важно да се запечата с нещо което диша иначе влагата ще се задържа.

За сега смятам да направя:
- Измиване с вода и детайлно почистване с парцал
- Изтъркване леко с по твърда четка на места ще ползвам метална
- Изтъркване с шпатула на места където има вар вурху тухлата
- Измиване преди запечатване
- Запечатване на стената - ето тук не съм наясно какви препарати да ползвам някакви предложения да погледна.

Наемане на професионалист реставратор. Обмислям да преценя дали и човек който разбира да не го направи. По важно ми е да стане както трябва отколкото парите които ще спестя.

Викнах едни за мазето и не съм доволен не почистиха след лака като мина с ръката пак има прах като цяло обмислям да го правя сам само ,защото не мога да намеря човек.

Ето снимки на някой от стените:

Тези са по ОК ,но фугите са им зле. Гледаме само старите тухли.
Изображение
Изображение
Изображение

Тази трябва да е почистя от замаската.
Изображение
Киррил - специалист
Похвално, че имаш такива намерения, но ще го направиш ли да изглежда по-добре в сравнение с имитациите. Ако го направиш - евала!!
Хубавото е, че каквото и да направиш, ако не ти хареса, може да "удариш" от горе една боя и да го скриеш.

Прикачен файл:
00001.jpg
00001.jpg (64.31 KиБ) Видяна 1358 пъти
MamaMy - майстор
Тези тухли не стават за директно запечатване. След изчистване и задълбочаване на каналите между тях, трябва да се фугират. След това се боядисва бяла цялата стена с пистолет. После с микрофибърен валяк съвсем икономично се боядисват челата на тухлите с керемидено червено. Фугите понеже са хлътнали остават бели. По-дълбоките дефекти също остават бели като така се подчертават. :)

Ето два имитиращи продукта. Тапети:
Здравейте,

Крайнате цен е не да изглежда перфектно или да гоня имитациите ,а да запазя автентичността. Това с бялото боядисване малко ме стресира ,защото ще загубя оригиналният вид. Гоня да е нещо където никъде другаде няма да се види въпреки ,че няма да изглежда перфектно. За фугите се чудя дали да ги пълня за да няма тези дупки, но тези дни започвам и ще видя как ще върви и ще търся варианти.
chapara - майстор
Дано имаш бол идеи?
До тук нищо не ме впечатли!
MamaMy - майстор
Ако искаш нещо невиждано и нечувано, измажи я с лайна. Това с тухлите отдавна му мина модата. В Америка е актуално и даже модерно защото почти си нямат тухли в някои щати. Не виждам нещо заслужаващо си тези Радини вълнения. Ако целиш с това нещо автентично, то всички кочини у нас са автентични защото са неизмазани. Трябва да измислиш нещо по-автентично. Редените камъни също вече излизат от мода. Номерата от коли и мотори също не са модерни. Пробвай с тапети или ковьорчета. Може да се върнат те на мода. :lol:
вт юли 09, 2024 1:00 amMamaMy написа:
Ако искаш нещо невиждано и нечувано, измажи я с лайна. Това с тухлите отдавна му мина модата. В Америка е актуално и даже модерно защото почти си нямат тухли в някои щати. Не виждам нещо заслужаващо си тези Радини вълнения. Ако целиш с това нещо автентично, то всички кочини у нас са автентични защото са неизмазани. Трябва да измислиш нещо по-автентично. Редените камъни също вече излизат от мода. Номерата от коли и мотори също не са модерни. Пробвай с тапети или ковьорчета. Може да се върнат те на мода. :lol:
Много професионал отговор.
MamaMy - майстор
Кича и кича в модата винаги са ме дразнели. Сега са модерни неща които са правени от недоимък, а не по дизайнерски подбуди. Голи и неизмазани къщи и сега има достатъчно по селата. Повярвай ми няма нищо естетично в тях. Просто хората са бедни. Да не се бърка с декоративната зидария на запад. Там има цели имения изградени с такава. Личи си разликата от километри. При нашите къщи фугите са неравномерни, тухлите са 25-то качество, а странично между тухлите няма хоросан. Съвсем пък ми се загуби естетиката между голия зид и гипскартона. Всякакви имитации и вариации по темата от години вече не са актуални. Сега правят мазилки със слама. Измазват с кал и други подобни. Явно изоставаш от модните тенденции. И да. Мнението ми да се счита за професионално. Имам документ за 4клас зидаро-кофражист. :lol:
Бако_Патъра - специалист
Продавам лайна за финишно измазване. За ветераните във форума е обявата 😆, не за питащия. На него явно не му вършат работа. Та така, лайната са ярко светло кафеви, цвят балтийски кехлибар. Консистенцията е мазна-мазна като на лепило за плочки от най-високия клас. Аромата остава дълготраен и наситен - подходящ за ароматерапия. Лайната са био - произведени от екологично чисти български продукти. За количества - отстъпки. Транспорта става не чрез еконт, а чрез специализиран оранжев камион. Майстори, не се бутайте, матриал има за всички. :weedman:
gogo7777 - майстор
Имате ли такива за пръскана мазилка?
:lol:
  • 1
  • 2

Тема "Реставриране тухлени стени" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: