Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте!

Спрял съм се на двулицеви без пружина матраци. Сегашния матрак обаче е еднолицев, което ще рече че ще трябва да купувам допълнително и подматрачна рамка за двулицевия.
Тук се зачудих дали ще мога да ползвам вградената такава на еднолицевия.
Колко е адекватна идеята ми?
MamaMy - майстор
Вградената рамка са 6 летви и един шперплат. Всичко е грубо обработено и последно качество. В момента ремонтирам един със счупена напречна летва. Няма такъв боклук. Явно производителя е решил, че щом не се вижда може и да се изака вътре. Летвите са чамови и целите в съкове. За матрак персон и 1/2 не виждам как ще издържи двама като мен дори и без да правят креватна гимнастика. :lol:
stefanjor - специалист
+1
При положение, че новите започват от 40-60 лв, в зависимост от размера, не бих си го причинил...
iliya_i - майстор
Аз пък една я отделих и я ползвам. Не беше затворена отдолу и се виждаше материала.
Ако е затворена, отвори я и виж какво е положението с дървенията.
miliad - майстор
Отваряш гледаш и решаваш.
silent - майстор
Цитираните подматрачни за около 100.лв са боклуци. Аз купих такава в последствие отделих рамката на еднолицвевия матрак и я сложих върху подматрачната и долу горе се оправиха нещата. Спокойно можех да си спестя едни 100лв ако се бях сетил по рано.
MamaMy - майстор
Съжалявам, че не снимах преди да го затворя с нетъкания текстил. Имаше летва с кора по нея. На другата имаше над 10 съка. Тя се беше строшила на единия сък.
miliad - майстор
Има матраци и матраци.
При някой е това което е намерил Мамата, при други е метална рамка с ОСБ или шперплат от горе.
Отваря и гледа.
miroki - майстор
Тази гимнастика я направих с 4 те ми матрака.
Рамките бяха различни, като едната беше ОСБ с рамчица. Други летви с фазер, трети само летви. И над 10 години са си наред. Сегашните не ги знам какви са. Старите бяха прилични. На единия имаше дори захванато парче винкел, понеже летвата имала чеп.
Тази година купувах друго легло за друга къща и подматрачната рамка е жива скръб. Още ме е яд, че струваше 200 лв. Метална рамка и летвички извити супер тънки. Още никой не е спал там и не знам колко бурни нощи ще издържи.
При смяната запазвам тапицерската дамаска, за мекичко, да не се нарани новият матрак. Запазвам и пантите и не се налага да се влиза вътре и да се завинтват. Малко се повдига матрака. С един чохъл и с такера ги захващам.

Тема "Отделяне на подматрачна рамка от еднолицев матрак" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: