• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте,

Искам да измажа тази стена, трябва ли да премахна първо цялата мазилка до тухла или е ок върху нея? Какъв материал да използвам? Искам да е фина мазилка

Прикачен файл

IMG_4388.jpeg

Прикачен файл

IMG_4388.jpeg
chapara - майстор
Гроздев ще ти обясни, само да се появи.
Cyx - напреднал
Колко да е фина? Покрай ключа добре ли е?
вт авг 27, 2024 10:07 amCyx написа:
Колко да е фина? Покрай ключа добре ли е?
В мазе е, не искам да е съвършено фина, просто сравнително равно и гладко
Cyx - напреднал
Старата ако се рони като я потъркаш с ръка или ако кънти на кухо като я почукаш, трябва до падне до здраво. Ти ли ще я мажеш? Ако смяташ да се учиш тук, не е това начина. Има безплатни курсове към БТ (Бюро по труда). Браншово също се организират курсове. Има много тънкости които клиповете в интернет не показват.

https://www.google.com/search?client=fi ... 0%B0%D1%87
lyubohar - майстор
Първо-човека уточни,че е мазе и не търси идеална гладкост.
Аз съм измазвал с готова смес от магазина.Не съм ходил на курсове.
И ми е било за първи път.Има си и препарати за подготовка и заздравяване на стари мазилки.
Мазе е точно място за да се пробваш.Старата мазилка ще изпълнява ролята на "майки".
Намирате си дълъг мастар и контролирате.
Хайде сега.Не се изисква висше образование за да можеш да вършиш тази работа!
В Практикер ми препоръчаха “гипсово лепило” за смес и купих от него, правилно ли е това? Какво да взема за измазването? Трябва ли грунд? Разбирам че няма да в перфектно, ок съм с това, искам просто общи насоки :)
chapara - майстор
Гипс. лепило за мазе, ама хич не е подходящо, ама хич.
chapara - майстор
вт авг 27, 2024 10:26 amCyx написа:
Старата ако се рони като я потъркаш с ръка или ако кънти на кухо като я почукаш, трябва до падне до здраво. Ти ли ще я мажеш? Ако смяташ да се учиш тук, не е това начина. Има безплатни курсове към БТ (Бюро по труда). Браншово също се организират курсове. Има много тънкости които клиповете в интернет не показват.

https://www.google.com/search?client=fi ... 0%B0%D1%87
Сух, ти за трето мнение си много отворен, взе да ги разпращаш на ляво, на дясно. Тук така не правим! Поредния идиот, пререгистрирал се! Ако не си прочел правилата, нямаш право да ползваш две и повече регистрации!!! :axe:
torbalan - Дървен философ
Когато започнах ремонта на къщата, първата работа беше измазване на съществуващите стаи, които бяха със стара мазилка, на места отлепена.

Момчето, дето я маза - първо накълца целите стени с една тесла. Където падна, падна си, където беше здраво и 15 години по-късно си стои на мястото.

После измаза падналото, след което шпаклова.
  • 1
  • 2

Тема "как да се справя със стара мазилка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: