Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
frank - помощник
Някой има ли идея как може да се направи електрически ароматизатор ,който при светване на лампата да пръсва определено количество от ароматната течност? А......???? :?
velsi - Почетен майстор
Има фабрични такива. С часовник. Флакон с ароматизиращото вещество се поставя вътре. Малко моторче с редукторче натиска отгоре и пръска. Не е сложно за направа според мене.
frank - помощник
Абе и аз съм виждал по някви реклами-ама само толкова.И все пак с моторче и баба знае(без лоши мисли).Все си мисля за нещо по-революционно и за това потърсих помощ тук.Една глава мисли по-зле от няколко :-D :roll: :?
velsi - Почетен майстор
Е ти какво разбираш под революционно? Хидравлика? Пневматика? Или с ластик, който предварително да навиваш? :lol: Може да се направи с електромагнит вместо моторче, но мисля, че ще е по-трудно за изпълненив. Освен това аз съм го виждал не на реклама, а съм го държал в ръце.
hygro - майстор
frank написа:
Все си мисля за нещо по-революционно
За 10лв. има електронни ароматизатори с "революционен" принцип :) Парфюмът се разпрашава от пиезоизлъчвател чрез ултразвукова кавитация.

Прикачен файл

aroma.jpg
Ароматизатор
aroma.jpg (33.54 KиБ) Видяна 7937 пъти
frank - помощник
И къде се продава това нещо?На снимката ми изглежда че е с батерия(щото не се вижда кабел)И пак да повторя-идеята ми беше да ароматизира при светване на лампата в помещението.Това означава че самото устройство трябва да е малко(като това с пиезо...кавитацията)щото ще е някъде около лампата.Може да е на хидро-пневматичен принцип :-D Например течност която има голямо обемно разширение при загряване ,нагнетява въздух който разпръсква ароматизатора.Прилича малко на капаните във филмчетата с Том и Джери,но какво пък.Не е задължително идеята още в началния и стадий да е 100% работеща.Вие сте :)
Pishman-maistor - напреднал
Аз съм изрязал 1 кутия сложих на дупката вентилатор от РС в кутията сложих 1 капачка с умекотител и 2 нови сапуна :-D и вентилаторът като засмуква въздуха от стаята до изкарва пред другия отвор на кутията вече ароматизиран
MamaMy - майстор
Аз като по-прост си купих готов за 6 лв от Кауфланд. Има и датчик за осветление и когато е тъмно не пръска. :wink:
Lone_wolf - напреднал
6лв. даже хич не е много, аз мислех, че са поне 15-20, да мина и аз да си взема тогава... :?

Тема "Ароматизатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: