Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
e_man - напреднал
eurogas написа:
Като изключим тези две помещения, всичко останало се натроши на малки парчета и се отлепи от пода, дали става дума за грешка или по-вероятно за неудачна технология ?
Категорично е грешка, със същата замазка съм и аз 200 кв.м.
Казвам че е грешка защото при мен го сбъркаха, но си признаха и отнесоха една финансова глоба и замазваха на ръка с рядък теракол.
На терасата направо изгоря от предозиране на химикала, стана като зрънчо стъпваш и потъваш. При по малки грешки се получава постепенно разрушаване както е в твоя случай. Оня дето е мерил на око тубата, той е за млатене :!:
При мен без грундиране само с чистене и намокряне на пода с малки грешки тук там вече 2 години седи, като топлоизолация наистина е много добро!
Но фирмата на Миро май беше от Бигбрадър в комбинация на инж. Симеон Симеонов (Ситиком големи яйца, сега неква друга) да не се наема в никакъв случай !
gechev - специалист
Здравейте,
hygro, нямам нищо напротив да се срещнем и да проверим как работят вашите осушители, но това може да стане след 28мия ден на положена замазка "Тивит". На всяка циментова смес е нужна влага за определено време, за да може да хидратира добре цимента. Циментовия клинкер се състои от 2 минерала: алит и белит. Алита при съприкосновение с водата реагира веднага и започва втвърдяването на сместа. Белита е по-мързелив. Започва да работи и да дава резултати към 14-15 ден, за това в циментовата смес трябва да има достатъчно влага за задействането на тези два минерала. Може би и това е била грешката на фирмата, която е поставила пенобетонната смес. С пенобетон работят най-много германци и руснаци. В тези две страни се намират големи залежи на кварцов пясък, защото единствено с него се получава качествен пенобетон. Качеството му зависи и от вида на въздуховъвличащото вещество и най-вече от стойностите на рН.
hygro - майстор
:) Нашите осушители работят добре - мисля, че не тях искахме да изпробваме, а скоростта на транспорта на влагата в замазка "Тивит" при реални условия :)

Разбира се, че ще проведем експеримента при условия "по устав", при завършена първоначална хидратация т.е. когато Вашите специалисти преценят достигането на 80% проектна якост или евентуално след четири седмици.

Разполагаме с голям обем експериментално получени данни за поведението на различни замазки при принудително осушаване и ще имаме база за сравнение за зависимостта ОВВ-температура-скорост на съхнене.

Предлагам да ни уведомите, когато имате подходящ обект около 300-600m³, желателно в района на София, за за може да се инспектира ежедневно.
kuuuuuul - майстор
Чета и невярвам на очите си,да правиш замазка на собствената си къща, да не сложиш подово отопление и да очакваш пода да ти е топъл!!!!!!! :shock:
KingLin - майстор
gechev написа:
hygro написа:
Тая тема някак си съм успял да не я прочета толкоз годин :) След като случайно попаднах на нея искам да питам има ли някакво развитие на уговорката за тестове и ако да какво показват те? Иначе от сериозността на двете страни поне на форумно ниво съм доволен ама скоро ме очакват и мен тънки сметки :)
radius - майстор
Няма ли да правиш подово? Интересно, че и аз не съм я чел.
KingLin - майстор
Аз не за замазка ами за самия Тивит, че все се каня да седна да сметна какво излиза като цена с различните видове блокчета и ако няма голяма разлика в крайната цена мога да пробвам с пенополистиролбетона. Ама то трябва да се сметнат всички операции като крайна цена на готова стена а все се залисвам с нещо друго пък и с всички цени на труда не съм съвсем наясно. Последно смятах за сандвич стена с вата в средата и единички от двете ѝ страни. Ако се взимат втора ръка тухли при цена 10 ст. идва далаверско въпреки че цената на труд за зидане на единички е по-висока.

Тема "Пенобетона не става за замазка !!!" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: