Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
Yavor_Sv - напреднал
Здравейте. Може би Вие ще ми помогнете да реша следния казус. Това по-долу е терасата на комшиите. Нашата е срещу тяхната и е идентична с изключение на това, че където е сянката от антената имаме още един прозорец, а човека е решил да си го зазида неговия.Там където е столът искаме да си създадем нещо като кътче за отдих през топлите месеци с масичка и тн., но за целта ще ми е по-приятно,ако се направи нещо, като параван по ред причини. И се затъмни стъклото или покрие. Естествено щеше да е по-лесно ако терасата ни беше остъклена или още по-добре ако имаше финикийски знаци за нещо по-сериозно, но тогава нямаше да пиша тук.. :wink: Иска ми се да е нещо не прекалено грозно, а и не е проблем да се прибира зимата примерно. :? Подозирам,че няма как да стане евтино и приемливо на вид, но може на някой да му хрумне нещо. :|
colyo - специалист
Веднага ще ти хрумна нещо. Моята тераса беше с брезентова козирка, закриваща половината полезрение. На третата голяма цигарена дупка я замених със завеса от брезент на релси. Като взе да се къса завесата си остъклих терасата и мирясах. Сега имам сгъваема масичка и два сгъваеми стола и с жена ми всяка вечер си правим "романтика" на свещи.
1. Намираш материя тип брезент и си правиш сайвант. Пази от слънце, но не и от зли погледи.
2. Релса горе и долу и завеса скриваща злите очи и слънцето.
3. Одеве гледах в метро купешки тенти с манивела 130лв.
k_yakov - напреднал
Можеш да ползваш фолио (алуминиево, рекламно за стъклото), както каза колегата винил, брезент. Можеш да си направиш рамка с някаква поскост тип поликарбонат, плексиглас, пвц. Можеш да со глобиш дърена скара и си пуснеш цветя, били те изкуствени или истински (кога ще ги чакаш да израстнат не те знам). Начини хиляди.
Илиян Илиев™ - майстор
Ако няма да се прави секс на терасата или да се пакетира дрога или изобщо нещо незаконно или противообществено не е нужно да се криеш от когото и да било. Може би само от слънцето. Стига комплекси. Остави си възможно най-широка гледка въпреки, че няма нищо красиво срещу теб. Като идеш на ресторант нали не се криеш зад разни паравани.

Бъди сигурен, че е по-добре да не ти пука че някой те наблюдава, отколкото да се озърташ да видиш кой те гледа и да се чудиш къде да се навреш.

Помисли само за сянката и остави комплексите в миналото. :wink:
rockwall - майстор
релса на тавана и една стара завеса или някой чаршаф също ще свършат работа

зависи какво искаш да постигнеш като визия, но щом не искаш да инвестираш по финикийски, значи няма да е нещо последна мода

дано съседът ти не е този :finga:

Изображение
rum_sz - специалист
Стар билборд с някоя хубава реклама, струват 10-15лв, ще го ползваш поне 10 години. :)
Yavor_Sv - напреднал
Благодаря на всички за предложенията.
Имах проблем с акаунта и не можах да отговоря по-рано. Определено нищо незаконно или 18+ няма да се случва на терасата , но е доста оголено и затова исках да се създаде някаква по-уютна атмосфера. Обмислях всички варианти и , като че ли ще пробвам с обикновен плажен чадър с чупещо рамо. Хем си е направено против слънце хем ще си спестя правенето на някакви "сложни" конструкции. Е няма да е толкова плътно както би се получило с един спуснат винил, но ще се маха и слага лесно, а за отдолу вече е лесна работа. За сега на това съм се спрял. :)
miroton - майстор
Сложи си няколко съксии и малко пластмасова мрежа и се получава това
http://www.google.bg/imgres?imgurl=http ... Ag&dur=859

http://gradina-cvetia.blogspot.com/2009 ... manii.html
http://ecodesign.bg/2012/02/uvivni-rasteniya-i-hrasti/
http://hobbykafe.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=591
Тъкмо отзад ще можеш да шпионираш :lol:

Тема "Параван на тераса" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: