• 1
  • 2
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
kireto1 - специалист
Както се вижда ( не много ясно ) на снимката с един приятел се "опитахме" да направим
измазване на стена с хоросан.Голямо цапане ама "успяхме" , за вчера а днес като отидох да видя
каква сме е свършили вчера видях :shock: че на много места е подпухнало и е незалепнало
и следователно трябва да свалям цялата мазилка и да я правя наново .Но първо трябва да
разбера каква е причината за отлепването на материала от стената.Стената беше доста
прахолясала и аз преди седмица я намазах с С 200.Дали в това е причината или че стената
е доста гладка.В такива случаи съм чувал че се прави първо циментов шприц ( но се
сетих днес ,като я видях да пада ),чака се да изсъхне и после се маже с хоросан
И в какво съотношение се бърка хоросана с цимента???
Дали и това не причината за големите пукнатини???

Прикачен файл

Снимка(62).jpg
Снимка(62).jpg (53.17 KиБ) Видяна 32606 пъти
bisplus - специалист
Не знам точно какво е съотношението хоросан-цимент, но така като я гледам тази стена май си прекалил с цимента, а този метод за намазване с С200 немога да те посъветвам защото не съм чувал за него. :)
kireto1 - специалист
Разреждам С200 с вода 1:5 и нанасям на стената за да се обезпраши.
Доколкото разбрах всеки един панел от едната страна е малко по
ронлив и имало нужда от разтвора
bisplus - специалист
Незнам приятелю но според мен с това лепило се образува някакъв слой който не позволява на мазилката да дръпне към стената!
vini - помощник
кире, каква ти е основата? тухла или панелка?
Стефан - майстор
Може и да избързвам, но мисля, че стената е в панелка. А там при отливането на панелите се ползва разтвор, който не позволява на кофража да залепва. В резултат на което панелната стена става "лъщяща", т.е. с покритие, към което трудно залепва каквото и да е. В такива случаи аз практикувам първо премахване на това покритие с ръчна телена четка, за матиране. След това шпакловам тънко с теразид. След това може измазване с хоросан, или шпакловане. Но трябва да се внимава и с количеството на цимента в хоросана. Освен това, разтвор с Ц200 може да се добави в хоросана, но не и да се обработи стената с него.

Моля да бъда извинен, ако греша. Но това е една от причините за показания резултат.
vini - помощник
Ако е панел, то той е прекалено гладък и няма къде да се хване хоросана, трябва предварително да направиш резки със секач (при тухлата хоросана се хваща във фугите). Освен това се изисква много здрава китка за хвърлянето на хоросана върху стената, за да може да залепва добре. освен това трябва добре да сте уцелили съотношението на отделните съставки.
Друг проблем е изпердашването.
Има много въпросителни около вашето творчество, но според мен не сте хвърляли здраво и изпердашването не е достатъчно.
Възможно варта да не е достатъчно гасена и от това също е възможно да се напука.
Ако все пак сте на панел, поне така ми се струва от снимката и мазилката ви е до 1,5см можеш да си купиш BULCOL F66, което е лепило и шпакловка за топлоизолация, но става и за запълване на такива дупки в стари мазилки.
Днес точно с това запълвах кабелни канали и дупки в стара мазилка. Ако държиш да видиш, утре ще ти постна някоя снимка.
Освен това то директно става и за шпакловка.
Justy - майстор
bisplus написа:
Незнам приятелю но според мен с това лепило се образува някакъв слой който не позволява на мазилката да дръпне към стената!
Точно така, С200 прави филм и запечатва. Трябва да изтеглиш с Теракол - той има лепилен компонент и след това да мажеш.
kireto1 - специалист
Ц 200 нали се води строително лепило.Почти във всички мазилки и шпакловки се добавя
а стената е панелка и доста равна

то имаше малки дупчици тук таме ама аз нали съм специалист ги запълних с циментова
шпакловка предварително
:wallbash: :datz: :wallbash: :datz: :headbash:

и вече е втасах :lol:
SHL - специалист
kireto1 написа:
Както се вижда ( не много ясно ) на снимката с един приятел се "опитахме" да направим
измазване на стена с хоросан.Голямо цапане ама "успяхме" , за вчера а днес като отидох да видя
каква сме е свършили вчера видях :shock: че на много места е подпухнало и е незалепнало
и следователно трябва да свалям цялата мазилка и да я правя наново .Но първо трябва да
разбера каква е причината за отлепването на материала от стената.Стената беше доста
прахолясала и аз преди седмица я намазах с С 200.Дали в това е причината или че стената
е доста гладка.В такива случаи съм чувал че се прави първо циментов шприц ( но се
сетих днес ,като я видях да пада ),чака се да изсъхне и после се маже с хоросан
И в какво съотношение се бърка хоросана с цимента???
Дали и това не причината за големите пукнатини???
Здрасти Kире,
голямо мазало е станало :-D
Слушай сега, зарежи тия щуротии с това ц-200 - това е стар похват от миналия век и сега не го практикуваме.
Свали всичко, което се вижда на снимката. Идеята да зашкуриш стената с телена четка не е лоша. После ако основата ти е слаба я грундирай с дълбокопроникващ грунд ( да кажем на "БОРО"). Като изсъхне грунда на другия ден почваш да мажеш.За целта ползвай шприц от теракол (не по евтин от 10 лв.) - една торба ще ти стигне и остане. Начина е следния: забъркваш си половин кофа теракол, като за шпакловка (не рядък !), нанасяш го по стената, като го престъргваш на "ръб" с маламашката за да се спои добре с порите на основата и след това нанасяш още един слой с дебелина 1-2мм. След това на още прясно нанесения теракол полагаш варо-циментовия разтвор. Съотношението е следното: пясък 9-вар 3-цимент 1 иначе казано 3към1 пясък и вар, а цимента е 3-4 мистрии за една кофа.
Важно е да запомниш че варо-циментовия разтвор, трябва да го нанесеш на стената при още прясно нанесен теракол за да ти бъде здрава спойката основа - нова мазилка !
Пробавй така и кажи дали е станало. Успех.
Последна промяна от SHL на пон фев 26, 2007 12:01 am, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2

Тема "Измазване на стена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: