• 1
  • 2
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
има специални лепила за стъкло, с тях се правят всякакви неща от стъкло, напълно прозрачни са . Лепилото се втвърдява под въздеиствието на ултравиолетови лъчи /UV/ или казано иначе 10 мин. на слънце :) Но незнам как ще го вкараш в пукнатината?!? При ремонт на авто-стъкла, въздуха се изтегля /прави се вакуум/ и лепилото се нанася. След това се пуска въздуха и лепилото влиза във всички пукнатинки без да си личи изобщо.


нещо подобно на това ... http://www.youtube.com/watch?v=BMSVkMcsvH4
nautilus33 - майстор
Някой намери ли решение :)
Спучих стъклото върху холната масичка. Тръгнах да гледам колко е дебело, за да отида за ново, обаче се оаказа, че покритието, което е под стъклото, е залепено за самото стъкло. Та, ще трябва да го лепя някак, за да се скрият поне от малко пукнатините. Всички парчета са си на място. Чудя се ако залея с епоксидна смола, дали ще се получи?
chapara - майстор
Стъклото по принцип е дебело 8-10 мм. и е закалено, такова трябва поне да бъде, та със смола не знам каква здравина ще получиш, а и снимки не си качил. Лятото счупих по време на ремонта едно такова , 10 мм. и то стана на ситни частици като на автомобилите, но удара в/у него беше огромен. За възстановяване намерих фирма която ми изработи същото и е пак, закалено. Ако не е, е много опасно. За лепената част нищо не разбрах, та не мога да коментирам. :roll: :?
nautilus33 - майстор
Дебело е най-много 3мм, и със сигурност не е закалено. Като здравина не ме интересува, просто искам да скрия пукнатините доколкото е възможно, и малките ръбчета между отделните парчета, които са се образували на места. Та, това черното под стъклото, е залепено за самото стъкло, което е лошото.
Ето и снимка

Изображение
lov - майстор
Има фирми които се занимават точно с това. Печатат върху стъкло каквото си харесаш и се ползва за гърбове на кухни.

https://mebelizavseki.bg/%D0%BA%D1%83%D ... 1%8A%D0%B1

https://www.google.com/search?q=%D1%81% ... 36&bih=701
bulhomes2 - майстор
nautilus и при дървения струг снимаше така и ти се нервиха колегите. Снимай и по-общ план, че да се разбере за какво говориш! И там беше снимал почти макро снимки на резби, и тук си снимал на баба си пукнатината... 3 мм незакалено стъкло за холна масичка - чудно е как още при поставянето не е станало обект на форумни дискусии..

ПП. Ако в кадъра случайно попадне някоя убавица - шансовете за свестни съвети се умножават...
kozl - майстор
3 мм :shock: Економията е мамка на мизерията. Освен ако това стъкло не е финиш в-у носещ плот. Едно време го прилагахме и това. :?
Вероятно това стъкло е фолирано. И от дека 3 мм, като при стъкларите вече са от 4 нагоре :?
Щото ми требаше 3 мм за витрина и они викат вече не зареждаме 3 за джамове.
Това стъкло нема смисъл да го поправяш. Поръчваш си ново триплекс и ако може по-дебело от 5 мм на стъкления пласт ако е носещо.
За любители на дизайна има петпластови стъкла за маси в средата с натрошено закалено стъкло. Ефекта според мен си заслужава.
  • 1
  • 2

Тема "Лепене на пукнатина в стъкло" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: