Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
tottenham - специалист
Споделете мнения относно монтиране на дограма с плъзгащи прозорци?! Има ли недостатъци? пропуска ли при валежи, вятър в областта на шината?!
любител - специалист
Ако е за основно остъкляване, това не е добро решение.

Уплътняването не е добро поради самата конструкция.

При този тип няма допълително пристягане, а се разчита само на еластичноста на уплътнението, а то самото има по-ограничена площ на контакт сравнено с нормалното отваряяне.
Emerald - модератор
Вратата ми към балкона е плъзгаща. Единствено неприятно е залепването за релсата зимно време и по-затруднено плъзгане.
Принципно, ако е добра дограмата, разлика в изолацията с обикновено отваряне няма да забележиш. Не се оплаквам и при -40 навън.
любител - специалист
Определено не знаеш какви калпави системи се продават тука.

Дори да има нещо по-читаво цената му обезмисла такова решение за масовия българин.

Иначе и аз ги гледам по сайтовете системи с изхвърляне и други екзотики, но наистина масовите не струват.
bisplus - специалист
Кажи за какъв материал става въпрос. Не знам дали ще съм полезен, но съм виждал такова изпълнение с алумин и доста добре оплатнява. Също в долната си част лагерува и плъзгането е много лесно. Съща и освен уплатненията има и нещо като четчица която допълнител оплътнява. Но стиго толкова...във форума има компетентни по въпроса хора..нека и те да се изкажат!

Тема "дограма??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: