Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
gunpowder - специалист
Здравейте колеги , може ли някой да ми помогне с оразмеряването на локално парно . Радиаторите ще са панелни , котела мисля да е комбиниран с пелетна горелка , къщата е с външна изолация 5 см стиропор , PVC дограма K-стъкло , изолиран под - 6 см. стиропор , вътрешна изолация гипсокартон с каменна вата 5 см. 30 кг/куб. , северна стена двоен керпич - също изолирана отвътре . Пресметнато кубатурата на къщата по 0,7 = 17.7 клв. без бойлер 80 лтр. Та въпроса ми е колко киловата котел - горелка да сложа и какви радиатори за да постигна 26 С в стаите и минимален разход на пелети . Кръговете ще са два поради вида на къщата . Благодаря предварително на всички отзовали се !
LazarGanev - "Велик майстор"
Добре дошъл,
как избра раздела, в който да пуснеш темата? То вярно, че такова име на радел "Пактични решения" е подходящо за всяка една тема, но си има и раздел "Отопление" :cool:
crez - майстор
Грубо с този калкулатор си сметни необходимата мощностhttp://www.thermopump.eu/head_bg/files_ ... te_bg.html
gunpowder - специалист
Извинявам се за раздела където съм публикувал темата но честно казано даже не погледнах . След пресмятането с калкулатора трябва ли да си оставя някакъв запас от мощност и ако да какъв и за бойлер 80 лтр . каква мощност да предвидя . Ако е проблем раздела моля да преместите темата където трябва . Благодаря за отговорите .
torbalan - Дървен философ
Самия калкулатор достатъчно се презапасява. За моята къща изкара 19 киловата при -10 градуса. По мои сметки при -12 са ми необходими 13 квт.

Ако ще се топлиш с котел на твърдо гориво - запас не ти е необходим.
gunpowder - специалист
ами мисля да е котел на твърдо гориво с пелетна горелка засега съм се спрял на Bosch Solid 2000 с горелка Bisolid . Накакви наблюдения имате ли ?
gunpowder - специалист
Добро утро на всички . Момчета изчислих с калкулатора мощноста за котела и радиаторите и излиза , че ми трябва котел 11 kW това е без бойлера . Нормално ли е за къща с обща площ около 120 кв.м . По моите изчисления куб.м по 0.7 излиза около 22 kW без бойлера . Голяма разлика се получава нещо как мислите защо е така ?
gunpowder - специалист
Поради липса на интерес към темата , Моля да бъде изтрита .

Тема "Локално парно оразмеряване" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: