• 1
  • 2
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
aster - помощник
Дойде и моя момент да ви поискам мнението. Доста съм чела, взимала идеи за това-онова от този форум, но сега наистина съм в голяма чуденка :?
Мисля да преустроя тази 2-стайна панелка, която ще обитавам доста дълго (май).. Идеята ми е да има 1 детска и спалня и евентуално кухнята да влезе в хола, но идея си нямам как това да стане и на коя стена (ако е възможно да се случи). Апартаментът е на 8-ми, последен етаж, като терасата е външна (на хола и кухнята) и има навес от армирано стъкло.
Приемам идеи всякакви :razz:
http://www.bgphoto.net/photos/14386/o63 ... 812500.jpg
схемата е правена от стария собственик и дано е разбираемо направена (червения контур го е правил мъжът ми :| )

Ако темата не е за тук, моля да ме извините и модераторите да я преместят!
Благодаря предварително :)
Emerald - модератор
Да, мисля, че е възможно. Положението на последен етаж ти позволява някои волности в избиване на части от панелна стена.

Имах в България едно списание с преправена панелна гарсониера точно по начина, които мисля да ти предложа. Нужно е точно пресмятане на всеки сантиметър. :?

Преустройството се състоеше в махане на част от стената между хола и кухнята и устройство на кухненски бокс, който вземаше малко от площта на кухнята и малко от тази на хола. :? Много печелившо от гледна точка на площ решение. Никакви отнемания на балкон. Там също така беше направен много хитро и вграден гардероб в антрето. Ееех, къде са ми старите списания. :-D

С твоята схема малко ми е трудно да се ориентирам в разстоянията и широчината на антрето. Много изнервящи са тези дълги и неизползваеми коридори. :? А премахване на панелна стена не е шега работа. Но що се касае кухнята, мисля, че без проблем би могло да стане.

П.с. Местя темата в "Практични решения". Мисля че мястото на преустройствата е най-добре точно и ясно да се определи за там, защото хората все не знаят точно къде да пускат подобни въпроси. :?
aster - помощник
Благодаря ти, успокои ме с това, че имам възможност да разбивам панела. В този апартамент съм от 10 години и доколкото съм оглеждала тази схема и апартамента, снощи ми хрумна идеята от вратата на хола до външната врата да направя гардероб от горе до долу. Не знам само каква ширина би трябвало да е, но мисля, че по поръчка може да се направи и измисли нещо. Имам вграден гардероб в коридора (червения квадрат), който събира много боклуци и него ще реновирам...т.е, ще се опитам по някакъв начин да уползотворя това пространство на коридора. В коридора пред/над банята има и скрит шкаф, а също така и над вратата на хола.

Като се избие стената между хола и кухнята, няма ли да загубя пространството на двете използваеми стени?

Аз имах идея да вкарам терасата на кухнята и да направя там трапезария с кухня по поръчка, спалнята няма да пипам, защото скоро я ремонтирахме - нова дограма и ламинат, а в хола искам да разпределя пространството така, че да имаме и кът - спалня, падащо легло..някаква преградна стена...и това ще се мисли :?
Всичко това снощи ми хрумна, като преди това минахме през идеята да местим кухнята в хола, кухнята да стане детска и т.н.
Ще помоля мъжа ми да направи точна и прегледна схема с размерите + снимки и ще ги кача :)...

сега видях, че според схемата коридора е 4,35 м. на 1,30 м.(от прага на холната врата до нградения гардероб зад входната врата)
ICC - специалист
Здравей, този правоъгълник с трите хикса, който заема част от хола и антрето, какво е? Щрангове ли са или комини, или отдушници? Освен това явно има чупка някъде, защото от към хола е 80см, а от антрето 32см? Нарисувай го по-точно и все ще се измисли нещо. Емералд е права за последния етаж.
ICC - специалист
Сетих се още нещо, банята не е ли с доста по-висок под от антрето, около10-12см, струва ми се, че в тази панелна схема беше така.
aster - помощник
ICC написа:
Здравей, този правоъгълник с трите хикса, който заема част от хола и антрето, какво е? Щрангове ли са или комини, или отдушници? Освен това явно има чупка някъде, защото от към хола е 80см, а от антрето 32см? Нарисувай го по-точно и все ще се измисли нещо. Емералд е права за последния етаж.
Благодаря и за твоето включване :)
Това в хола е комин, а в антрето и направен шкаф, който в предния си пост смятам (поне засега) да продължа в гардероб. Една конструкция с вратички, която старият собственик е направил и мъжа ми използва като шкаф. Панелката е толкова крива, че свят да ти се завие. Само за сравнение - от комина до горния ляв ъгъл на касата на вратата в хола има около педя растоятие, а при пода е нула. Няма един прав ъгъл в това чудо :evil:

Банята е по-висока в сравнение с коридора :|

А балкона е като този http://gallery.napravisam.com/thumbnails.php?album=135 - неремонтиран все още
Emerald - модератор
Като се избие стената между хола и кухнята, няма ли да загубя пространството на двете използваеми стени?
Ти няма да загубиш стената откъм кухнята, т.к. ще изградиш нова малко по-назад, отнемайки малко от площта на кухнята. Точно обратното- това което сега се заема от стена, ще бъде кухня. Така ще получиш малка спалничка на мястото на сегашната кухня, а хола няма да има нужда да се прегражда за спална част. Това е начина с минимум преустройство.

В същото време ще имаш и по-пълноценен достъп до канализация и отдушник, които няма да се наложи да се местят.

В сегашната кухня която ще стане спалня може да се остъкли балкона, като от едната страна в образувалата се ниша стане гардеробче
(шкаф), а от другата компютърно бюро примерно.

А този комин използваем ли е? :? Може ли да стане камина? Би била на точното място.
aster - помощник
Emerald написа:
А този комин използваем ли е? :? Може ли да стане камина? Би била на точното място.
Предполагам, че е използваем, т. е не разбирам много, но не мисля, че би имало проблем да се направи камина. Виждала съм направена такава в апартамент на последен етаж и е оригинално. Самия апартамент е вътрешен, около мен има хора и е многто топъл през зимата, за лятото няма да споменавам - не се диша просто. Понеже в момента съм в къщи и мога да огледам нещата, идеята ми за гардероб в коридора май ще отпадне, защото ще трябва да намаля ширината на вратата в хола...ще стане много тясно като пространство...
Ох, завряла съм се в неща които не разбирам и сигурно е смешно, но много разчитам на вашето мнение. Ако не тършувам и не питам, сигурно още 20 години ще си живея така :rolleyes:

Emerald, имаш предвид да направя нещо като ниша в хола, за да вкарам кухнята там ли..горе-долу до нивото на канализацията :?
Emerald - модератор
Emerald, имаш предвид да направя нещо като ниша в хола, за да вкарам кухнята там ли..горе-долу до нивото на канализацията Confused
Да, нещо такова. :? Няма да мога да ти сканирам схемичката- скенера ми нещо се е скапал. :sad:
Мисълта ми е сегашната стена да влезне навътре в кухнята с дълбочината на шкафовете горе-долу. От старата стена да останат парченца отстрани пак колкото шкафче (така минимум ще се избие). Да се сложи още по едно шкафче на стената до прозореца и от другата страна и от там към вътрешността на хола- бар плот. :?

Май объркано обяснявам, но не мога да го покажа. :?
Мястото до прозореца остава за голяма трапезария, а там в дълбочината си е хол.
aster - помощник
Да, разбрах идеята ти :thumbs:

Ще се постарая да направя нова схема и да нанеса размери,така смятам, че ще е по-лесно да се прави и мисли каквото и да е :)
  • 1
  • 2

Тема "Възможно ли е преустройство на този апартамент?!?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: