Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
infomar - майстор
нед авг 26, 2018 7:30 pmpreslav написа:
.............. сега се опитвам да ти кажа, че няма защо да ревеш по миналото, изцуцал си каквото може от предишното и сегашното - нямаш право на глас приятелю, не си онова, за което ти се иска да се представиш, не можеш да поемеш отговорност, не е и нужно - нали всеки месец си се разписвал на 15-то число за заплатата, нали си взе жилище от армията, което сега продаваш (а може би вече си продал),.........Споко, не те виня, това ти е хоризонтът "букан-банк", моят хоризонт е "яж, пий и си носи новите дрехи", има само една уговорка, не си носи новите чехли, и за да не ме питаш защо ще ти кажа "за да му обиват на следващия".
Мислех повече да не ти отговарям, но явно те сърбят някой неща и магарето в калта не си го оставям да ме плюят такива като теб.
За твое сведение не съм изцуцал каквото мога от ОНАЗИ и от ТАЗИ власт. Всичките ми пари са спечелени с честен и законен труд и когато ти си бил при полите на жена си или си гонил курвите, аз съм правил 15 години първа категория и още 19 втора по океаните. Също за твое сведение никакво жилище не съм взимал от никаква армия, но хората с ограничен хоризонт като теб не виждат по-далеко от носа си.
Така, че повече не се занимавай с моята персона. Аз може да имам пари в излишък, но не съм от тия които ги харчат за щяло и не щяло, не ламтя за луксозни хотели и лимузини, ресторанти и тем подобни. Свикнал съм да си правя сметката за всичко и да купувам това което ще свърши най-добра работа, а не най скъпото в луксозна опаковка. Считам, че не е необходимо да загробвам 50-60 000 лева в нова кола, която ще ползвам три пъти в месеца и една осем годишна в перфектно състояние ще ми върши чудесна работа, а тези пари да обърна в земя, която ще ми носи всяка година рента.
Да, липсват ми някой познания, защото искам сам да се справя с проблемите които възникват и рядко ползвам външни майстори, но това ми доставя удоволствие - да видя резултата от своя труд. Разбира се не съм пенкилер и няма как да разбирам от всичко, и съм благодарен на специалистите от този форум, които са ме съветвали в определени моменти. Всичко сам съм си направил - пълна подмяна на ток, вода, канализация, филтрираща система и отделно водоснабдяване, подмяна покрив, топло и хидроизолация от вънка, поливна система, ...никакъв майстор не е стъпвал при мен до момента. Остави аз да си преценя дали обратната осмоза е, или не е лъжица за моята уста и дали да я приложа, когато искам да използвам за пиене и миене вода от кладенеца в двора ми. Прекалено са слаби познанията ти в тази насока за да ми даваш съвети за осмози.
Относно това дали селото е в мен, дълбоко грешиш. Село видях преди осем години, когато закупих имота на село и се захванах с отглеждане на овошки, зеленчуци и лози за лично ползване, защото ми бе писнало да ходя като теб из кръчмите и като сливенските курви към които сам казваш, че спадаш и да живея за едната чест. Тогава и нищо не разбирах от всички дейности описани по-горе. Сега мога да се похваля с една чудесна къща, с прекрасен двор с над 40 сорта отлично грозде, което гъзът си да съдереш, няма да отгледаш в подобно състояние - едрина и вкус, да не говорим за домати, пипер, патладжан, круши, ябълки и какво ли не още. И всичко отгледано с моите ръце, които не бяха хващали лопата и село гледах на времето само от пътя.
Не съжалявам, че моят хоризонт се различава от твоят, който е както сам казваш """"моят хоризонт е "яж, пий и си носи новите дрехи"""
Мен, лошият за теб социализъм ме е научил на труд и да ценя честно с труд спечелени пари и да ги влагам там където ще бъдат най-рационално и целесъобразно полезни за мен и семейството ми не само в момента, но и бъдеще.

Толкова.
И повече моля, не се занимавай с мен.
Дали съм прост селянин с хоризонт "букан-банк както казваш за мен, има кой да прецени.
shotik - майстор
Ще има спор, защото всеки вижда и възприема нещата различно.
Но да попитам- как така едни българи могат да си държат пари в банки в други държави, а за незнаещите не може?
Не съм свидетел на нито един от тези които имат сметки, да кажем в швейцарски банки, за това ако някой знае начините, механизмите и др. похвати за използването, нека напише.

И още нещо, понякога пишат ,че от американска, австралийска , швейцарска банки, са изпратили съобщения за пари на починали техни клиенти към техни роднини.
Добре де , а у нас защо не се изпращат ?
Даже на тъста ми в книжката на БНБ с 50 лв след деноминацията , никой не ни уведоми , че такива влогове няма да се обслужват и се закриват и това остава в активите на банката !
preslav - майстор
Инфо, добър човек си, по всичко си личи, но ме разстрелваш понякога с наивитета си - сега, когато си разгневен повече ми харесваш. Имам само един уточняващ въпрос, ти твоите пари спечелени с честен труд, в буркани ли си ги складирал, че даваш такива акъли?
Споко, не горя от желание да се занимавам с твоята персона, но реших и аз да не си оставям магарето в калта и не само моето - от думите ти излиза, че голяма част от участниците във форума си изкарват парите по нечестен начин, но да не им ставам адвокат, нека говоря за себе си, значи гъза си да съдера не мога да отгледам грозде като твоето, а задаваш ли си въпроса дали искам? Чушки, домати, патладжан - браво, че се самозадовояваш, но май и други го правят, че за някои това е дори единствения начин за прехрана. Голям си фен на социализЪма, ама не се отказваш от благините на капитализЪма - рентичка а? Що не си накупиш трактори и да си я работиш сам земята, която сега отдаваш под наем, прекалено социалистическо ли ти звучи. Аз пък защо не видях социализЪма да научи някой на труд, може би ти си единствения? И за да те изкарам от някои заблуди ще спомена, че сме почти набори, аз съм на 54 и ти си там някъде, значи закачили сме и от онова време и от сегашното - от къде тази носталгия при теб, ами ако се върнат пак същите на власт и ти национализират накупените нивички?
VLADO66 - майстор
Реално парите и в буркан и в банка в момента се обезценяват от инфлацията, така че при положение, че човечеца е възрастен, няма кой знае какъв инвестиционен съвет да му се даде, освен да живее с тях по-човешки пък като отиде на онзи свят, все ще има кой да се погрижи за него.

Тема "Търся практично решение за вложение на спестявания." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: