Напишете въпрос свързан със санирането.
Здравейте.
Много ще съм благодарна ако някой даде оценка на дограма Трокал.Имам предвид 5 камерна такава, с двоен К-стъклопакет?
Благодаря ви предварително [-o<
unicata - специалист
имам приятел който е с таква и е много доволен, но е с единичен к-стъклопакет
Тани - модератор
Аз ли нещо не разбирам ? Какво значи единичен стъклопакет?
velsi - Почетен майстор
Означава еднокамерен. Или иначе казано: две стъкла и въздух между тях. Другия вариант е двукамерен: три стъкла, съоветно два дистанционера и две въздушни междини между стъклата. За нашите условия мисля, че е изхвърляне. Такива стъклопакети се слагат само в най-северните страни.
Тани - модератор
Е съвсем ми се объркаха понятията! :-D

Моите майстори ми обясняваха , че ДВОЕН стъклопакет с К стъкло имал същите изолационни качества , като ТРОЕН стъклопакет! Под двоен разбираха две стъкла с един дистанционер. Та за това реагирах така , за което се извинявам! По логиката на моите маистори , не можах да си представя словосъчетанието ЕДИНИЧЕН СТЪКЛОАКЕТ - хемстъклопакет пък с едно стъкло :-D :-D :-D
velsi - Почетен майстор
Ами знам ли кой как се изразява. Аз ти описах как стоят нещата. Иначе наистина на двукамерния му викат "троен" (заради трите стъкла). Но понятието "двоен стъклопакет" го чувам за пръв път и предположих, че се има предвид двукамерен. "Единичен" наистина няма. :-D
Тани - модератор
unicata написа:
имам приятел който е с таква и е много доволен, но е с единичен к-стъклопакет
Е как така няма , виж по-горе!
EDI - майстор
Всички са прави, въпрос на терминология и изразяване :-D :-D :-D
adonis - специалист
А за дървената дограма какво ще кажете- по-добри качества ли има от ПВЦ и алуминии? Спрял съм се на дървена, но още се колебая...
velsi - Почетен майстор
Зависи какво разбираш под "дървена дограма" и какво под "качества" на една дограма. Като цяло от всички дограми се очаква едно и също: да осигуряват топло- и шумоизолация, да се отварят и затварят многократно и безпроблемно, да имат добър и дълготраен външен вид.... Виждал съм дървена дограма съвсем като познатите ни от миналото прозорци с добавени залепени гумени уплътнения и поставен тънък стъклопакет. В същото време съм виждал многослойна дървена дограма, представляваща профил от висококачествено и импрегнирано дърво почти същия като на ПВЦ, 24 мм стъклопакет, механизми с многоточково заключване, двуплоскостно отваряне.... Цената на такова нещо е многократно по-висока и от най-скъпата ПВЦ дограма. Ти какво точно си виждал и имаш предвид под "дървена дограма"?

Тема "Пак за ПВЦ дограма, но Трокал!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: