Напишете въпрос свързан със санирането.
Rumen89 - специалист
Колко е минимума за стеняване помещенията? С гипсокартон и вата.
BLUEPUPIL-2 - специалист
Първо защо, гипсокартон с дебелина 12.5 мм и тегло около 10кг/м2, а не плочи и плоскости с тегло между 2 и макс. 5кг/м2.
пон окт 21, 2013 10:02 pmivanovrg написа:
един метален дюбел издържа 40кг
Издържа и повече, зависи от дължината и диаметъра, но най-зависи от бетона. А у нас бетоните са отчайващи и цифрите от каталозите искат значителна редукция. Най-голямото търговско недоразумение с анкерите настъпва при земетръс, когато освен вертикална сила товара прилага и хоризонтална с променлива посока.
gogitko написа:
Ако ударя толкоз дупки в моя апартамент от домсъвета ще ме изселят.
Често пъти се засяга и армировка. За окачени тавани дето се сменят през 7-8 години ви трябват богато армирани плочи с достатъчна дебелина, а не изпилените им интерпретации.
пет окт 18, 2013 2:51 pm8180 написа:
По съществото - обосновете избора на теглото на ватата.
съб окт 19, 2013 2:11 pmPooh написа:
Вата с подобна плътност е за външна топлоизолация или за под.
Каменната вата е номер едно изолационен материал и колкото е по-плътна по-добре- Защо? Много дълго ще стане. Вата с малка плътност е бюджетно решение, присъщо за фирмите предлагащи тази услуга, но автора е проумял, че не е подходяща за направи сам вариата.
Имам само една забележка. По-отношение сгъстяването на профилите- добре, но по-надеждно става, ако по дължина помещението се раздели мислено на 3 части и се сложат 2 бр ст. гредички, анкерирани в ст. бет. греди. Ако са ви продали или проектирали безгредова плоча теглете една на инвеститорите и консткрукторите за стремежа им към безсмислено поевтиняване на конструкцията за сметка на довършителните работи и се примирете с недостатъците. Няма да падне защото е ограничено от стени, ама при по-големи площи доста окачени тавани изпопадаха, и то още почти нови, интересното предстои, като станат на по 5-10 години!
PIP - специалист
По спомени пика на термоизолационните качества на каменната вата е при 75-80кг/м3, над тая плътност топлото почва да пада за сметка на механичната якост и шумоизолация и за подобен таван 130кг/м3 е напълно излишен разход.
шоп - майстор
+1 към мнението

вата с плътност 130кг/м3 има λ - 0.037 (W/mK)
вата 50 кг/м3 има λ - 0.035 (W/mK)

В случая е използвано нещо тежко, скъпо и с по-ниски топлоизолационни качества.

За фасада или за под 130 кг/м3 е ОК
BLUEPUPIL-2 - специалист
Явно не Ви дава мира плътността на изолацията. Това е обяснимо, години наред се повтарят неистини и като се изрече истината се чувствате предадени. Човека е избрал най-добрата възможна плътност 130кг/м2, което е точно в средата на диапазона за промишлена изолация 120-140кг/м2. Защо плътността не бива да пада под 100кг/м3? 1.Дълготрайност-деградация; 2.Проникване на влага. Колко е разликата в топлопроводимостта между 80 и 130кг/м2? Пренебрежимо-незначителна. За звукоизолацията да не говорим. Та накрая думкайте изолации с промишлена плътност и бъдете сигурни, че ще издържат проектният живот на сградата. Демек, излиза по-евтино. А сега де!
шоп - майстор
Не изолираме промишлен обект та да използваме вата с тегло 120-140 кг/м3

Каква влага? Слага се паробариера. Ако във ватата прониква влага-няма изолация.

Топлоизолиращия коефициент, колкото и да е малък си е голям +
Борим се за всяка спестена стотинка, а монтажа на двойно и тройно по-скъпа вата не е икономия. Като сложим и по-скъпата монтажна конструкция и труда...

За звукоизолацията пак не съм съгласен. Тя се намалява по друг начин. 130 кг/м3 вата и УДта и окачвачи монтирани директно за стените и тавана без антивибрационна подложка... смешно е.

При правилен монтаж с вата 50кг/м3 и вата с 10-15 кг/м3 ще се постигне по-добра звукоизолация и ще е пак по-евтино :)
BLUEPUPIL-2 - специалист
А Ти защо не си зададеш простичкият въпрос, защо собствениците на промишлени обекти, кораби и пр. в цивилизования свят, при които ефективността на вложението в изолация е от първостепенно значение не ползват вати със смешна плътност. Отговорът е също прост, както и въпроса- Защото е най-изгодно, за по-дълги периоди от време. Стига с тези търговски трикове, дето вати, PVC дограми и прочие се сменят или реновират след 10 години. И като умножиш по 5 за да стане 50 години, сметката ще стане в пъти повече.
Досега се ползваха вати с плътност 70-150кг/м3, сега усилено рекламират такива с по-съвършен технологичен процес от 40-100кг/м3. И дори тези цифри са много далече от твоите 10-15кг/м3.
PIP - специалист
Никой не отрича предимствата на по-плътната вата, но в случая с тоя таван подобна плътност и профили толкова нагъсто са ненужни.

и не се чувстваме предадени, спи спокойно..
BLUEPUPIL-2 - специалист
пет май 10, 2019 10:38 pmPIP написа:
=== и не се чувстваме предадени, спи спокойно..
Не мога да спя спокойно, аз ако можех нямаше да се плюнча тука. Нещата ще се поизчистят, ама ще е бавно. Строителната рИформа в главите на хората е в ход, да видим докъде ще я избутаме.

Тема "Вътрешна топлоизолация с каменна вата и гипскартон" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: