Напишете въпрос свързан със санирането.
gubarnig - помощник
Здравейте, в момента сме с двоен стъклопакет 24 мм бяло/нискоемисионно( К стъкло ли го водят) с алуминиев дистанционер, т.е обикновенен. Въпросът ни е, според Вас първо възможно ли е да се направи троенстъклопакет 32 мм с 4 мм енерджи(четири сезона разбрах, че го водят)/ 4 мм бяло/ 4мм нискоемисионно , като идеята е остатъка, т.е двете камери по 10 мм да бъде сложен ПВЦ дистанционер и да бъде запълнено всичко с газ аргон. Въобще ще има ли смисъл от такава смяна и понеже, гледам че Uw ще бъде някъде 0,8 или 0,9, спрямо сегашния стъклопакет 1,4-1,5 Uw мисля, че беше. Колко ли грубо би ми струвало, смяната с подобен стъклопакет при 2,8 кв.м . Дали фирмата от където си вземах дограмата, ще направи отстъпка заради връщането на стария стъклопакет, той си е здрав. Или просто да видя, дали някой ще ми го купи, все пак не е използван много. Има няма 1 година от както е сложен. Поздрави и благодаря предварително за отделеното време.
EDI - майстор
Не си създавай ядове, карай си така.
naB4o - специалист
Каква е причината за смяната?
Профила ще поеме ли 32+ мм? Армировката на профилите достатъчна ли е? Ще трябват нови стъклодържачи. Колко е голям този прозорец 2.5-3м² или 6-7+?
Пакета няма кой да ти го вземе, или няма да е за сумата кояъо ти искаш. И както каза Еди, не си прави излишни ядове.
Трябвало е преди 1 година да мислиш за по-добър стъклопакет.
gubarnig - помощник
Общата площ на прозореца е 2,8 кв.м разделено на три равни прозореца. Обкова е МАКО, до колкото разбрах се води доста добър. Профила е КБЕ 70 мм и по интернет, може да му се сложи максимум 32 мм стъклопакет.Това за сега си е само мисъл, все още не съм решил. Иначе, ако случайно реша, просто да не отива на вятъра стъклопакета и за някаква скромна сума, ако на някой му пасват, да ги взема. Вместо да го счупят от дадената фирма.
miliad - майстор
За твоите стъклопакети пари няма да вземеш, може да ти вземат за да ги откарат. Иначе около 350лв - 400 лв ще ти излезне желанието.
gubarnig - помощник
Убихте ме с тези цени :D, то дограмата ми излезе 405 лв :D цялата. Аз ги смятах при 4с/бяло/ка, на по 60-62 лв. на кв.метър, т.е грубо 62х2,82=закръглено на 175 лв. Когато поръчвах новата дограма, ми казаха, че на кв.метър аргон с ПВЦ дистанциоер е някъде 12-14 лв, слагма го 15*2,82=43 лв.+ да сложил 20-30 лв за монтаж, макар може и безплатно да ми излезе монтажа. Държачите, мисля че са евтини, но да го сложим 240-260 лв. Което пак ми е много по-евтино, от колкото вариант, който ми препоръчаха за външни щори. Там отива към 390-420.
miliad - майстор
Дa стъклопaкетa е тaм някъде, държaчите към 30 лв мaтериaлa не съм сигурен в ценaтa. Две идвaния у вaс, нaдниците нa двaмa души зa по ден горе долу, зaстрaховкa зa чупливост, печaлбaтa нa фирмaтa. Тa колко ли дa струвa.
Питaй някъде.
gubarnig - помощник
А да попитам възможно ли е да се сложи на КБЕ 70 мм еко, стъклопакет 40 мм, понеже такова ми предложиха в един магазин и ми стана интересно. Или жената се е объркала, че съм с КБЕ 76 мм или наистина, може да е възможно 40мм.
miliad - майстор
Гермaнците може и дa имaт тaкъв държaч, aмa вероятносттa дa го имa тук, или дa ти внесе някой 3 държaчa клони към 0.
П.С. Погледнaх в кaтaлогa. Имaт стъклодържaчи от 12 до 56мм дебелинa нa стъклопaкет, през 2мм.
gubarnig - помощник
Фирмата е Валда, уж голяма фирма и надали ще ми предложат по документ 40 мм, а да ми сложат 32 мм :D. Просто на ум се изненадах, когато попитах сравнително възрастното момиче на 30-32 г. и като ми отговори до 40 мм. Само се чудя, понеже единия прозорец, главно него отварям с размери 578 мм ширина/ 1590 мм височина и е с двуосно отваряне. Другия, който се отваря, предимно веднъж годишно, когато ще се чисти. Най-много след някоя друга година да увисне леко и да се коригира, макар да чета добри коментари за обков МАКО. Предложиха ми към 154 лв.( но първо трябва да измерят с точност) за 32 мм 4с/бяло/ка с аргон и пвц дистанционери. Чудя, ако наистина предлагат 40 мм. ще има ли голяма разлика в от към звук и Uf. Разликата ще е някъде вероятно 25-35 лв.

Тема "Въпрос за стъклопакет" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: