Здравейте колеги. Имам усвоена тераса 13кв/м, но няма никаква изолация. Пода ми е от стари мозаечни плочки. Съседа под нас не е усвоил своята тераса и пода ми е изключително студен. Смятам да изкъртя старите плочки и да сложа фибран за под и после ламинат.. от към пода нямам въпроси. Живо ме интересува стената под прозореца. Ето линкове със снимки за по-ясна представа : http://adalbert1.snimka.bg/architecture ... 0.38501786
Жълтата стена е гипсокартон. Между гипсокартона и старата стена има около 7-8 см празно пространство. Идеята ми е да махна стария перваз под прозореца и да натъпча стъклена вата в празното пространство. Питането ми е , дали тази вата може да се натъпче или трябва да разбия гипсокартона и да я наредя... Въобще не ми се иска да го разбивам, но ако се наложи... Дали ще имам проблеми с влагата? От Варна съм и въздухът тук е доста влажен, но аз се отоплявам на камина с въздушна риза ( това доста изсушава въздуха ), а през топлите месеци - прозорците ми са почти винаги отворени, защото апартамента с южно изложение и в стаята става доста топло.. . Спрял съм се на стъклена вата, защото само нея я продават навита на руло и това ме кара да си мисля, че нямам да имам проблеми да я вкарам в кухините. След като махна перваза, ще имам ясна представа колко е празното пространство и ще купя възможно най-дебелата изолация която мога да сложа.
Благодаря
Жълтата стена е гипсокартон. Между гипсокартона и старата стена има около 7-8 см празно пространство. Идеята ми е да махна стария перваз под прозореца и да натъпча стъклена вата в празното пространство. Питането ми е , дали тази вата може да се натъпче или трябва да разбия гипсокартона и да я наредя... Въобще не ми се иска да го разбивам, но ако се наложи... Дали ще имам проблеми с влагата? От Варна съм и въздухът тук е доста влажен, но аз се отоплявам на камина с въздушна риза ( това доста изсушава въздуха ), а през топлите месеци - прозорците ми са почти винаги отворени, защото апартамента с южно изложение и в стаята става доста топло.. . Спрял съм се на стъклена вата, защото само нея я продават навита на руло и това ме кара да си мисля, че нямам да имам проблеми да я вкарам в кухините. След като махна перваза, ще имам ясна представа колко е празното пространство и ще купя възможно най-дебелата изолация която мога да сложа.
Благодаря