Напишете въпрос свързан със санирането.
Здравейте,
Искам да задам въпрос свързан с топлоизолацията на къща. Търсих подобен въпрос във форума но не намерих.
Миналата година санирах къщата си. "Майсторите" го направиха това нещо толкова зле, че по зле не би могло да бъде дори ако сама го бях лепила тоя неопор.
Както и да е...Загубата на бая пари я преглътнах (с мъка), но грозния вид на къщата ми се набива в очите всеки божи ден и искам някак си да го оправя.
Проблема (един от многото) е следния. Не е оставен цокъл. Плоскостите са налепени от горе до долу. Също така като са обръщани прозорците не е сложен перваз.
Поради това когато вали дъжд/сняг всичката вода се насъбира в прозорците и почва да тече по стените. Което рано или късно ще изрони мазилката която не е силиконова (за каквато платих) и която е полагана без грунд.
Та с две думи. Искам да изрежа част от санировката. Отдолу на 30см от къщата за да оформя каменен цокъл и от долната страна на прозорците за да си сложа перваз от гранитогрес с правилен наклон и водата да се изтича както трябва.
Въпроса е с какво мога да отрежа мазилката и неопора от долу. Какъв инструмент ми трябва. И може ли изобщо да се направи това?
crez - майстор
За направа на цокъл на къщата,не е нужно да режеш изолацията. Наковаваш метална мрежа и лепиш плочките отгоре в/у изолацията. Первази можеш да си поръчаш по размер ширина и дължина от AL и да ги захванеш за дограмата със саморези. Връзките изолираш със силикон.
шоп - майстор
@crez
+1
аз бих направил точно същото.

Абсурдно е да режеш изолация !
EDI - майстор
И аз подкрепям колегите.Прави си цокъла директно върху изолацията, а за прозорците, решения колкото искаш без нищо да се реже.
prascho - майстор
мда, не режи топлоизолацията. Най-лесното решение за перваз на прозорци колегите са го казали, с алуминиеви профили. Ако искаш да слагаш саксии на прозорците може да си поръчаш первази от камък /изкуствен или естествен/ с водооткапващ канал.

https://www.google.bg/search?q=%D0%BF%D ... ixrcB0POGM:
Благодаря много за съветите. Така ще направя. Силиконова боя върху калпавата мазилка и первази без да режа нищо.
Svetoslavoff1 - специалист
За лепенето на цокъла върху съществуващата ТИ:
Ако лепиш каменен цокъл, в горната му част ще се получи несимволичен като размер холкер. Като естетика не коментирам, на вкус и на цвет... Но ако цокълът е открит, холкерът е уязвимо от дъжд и сняг място, особено пък при недобро изпълнение. Холкерът може да се минимизира, ако вместо камък лепиш грес за цокъла.
Относно височината - 30см, сложи каквото смяташ на сухо на тази височина и виж как изглежда, на мен лично ми малее.
Ако правиш первази на прозорците от грес, дай достатъчен наклон, че да не подлизва в долния край.

Тема "Изрязване на част от изолация" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: