Напишете въпрос свързан със санирането.
fox_vt - майстор
Имам 6см EPS фасадна цокъла е 3 см XPS висок ~ 50см. Фасадната свършва с откапващ профил като идеята беше да се лепят камъни на цокъла. Отказах се от камъните и ще бъде грес но понеже не ми пасват дебелините ще трябва да сложа върху 3 см ровия фибран още 2 см . Сегашния е само дюбелиран. Цялата изолация е лепена с пяна за лепене. Въпросът е допълнителния фибран пак с пяна или лепило за ТИ. Лепилото ми е на бауцем ст17 с фибри бяло,дали с него или пак с пяната. След това пак ще има дюбели и стъклофибърна мрежа.
EDI - майстор
С пяна, няма да имаш проблеми.Според мен обаче не ти трябва допълнително фибрана, лепи направо греса.
fox_vt - майстор
Остава много голям ръб иначе .
andy_forresite - майстор
Според мен с цокъл по-навътре е по-естетично.
Ако гониш топлотехнически коефициенти, лепи още 2 см с пяна, но без дюбели, защото стената ще стане на решето. Ако искаш да е по-здраво, лепи гранитогреса.
шоп - майстор
+1 само за лепене с пяна.

Опитайте сам да злаепите и след 24 часа да разлепите XPS залепено с пяна за парче XPS
fox_vt - майстор
На перваза на прозореца се престарах със пяната и стана като балон надуто. След три часа го махнах ,няма махане. Иначе като сложа две парчета фибран по 2 см едно върху друго на цокъла остават около 5мм до откапващия ръб. Незнам много ли е малко ли е ,реално ако лепна 2 см и 1 см плочки с лепило и до ръба би трябвало да остане 1-1,5 см разстояние. Не е проблем коефициентите стената и без това е 55 см камък,изолацията я слагам защото има проблем с мазилката.
VLADO66 - майстор
2 см. фибран е гъвкав и няма да можеш добре да го нивелираш - ше ти се раздуе на места и после ще береш ядове с греса.
EDI - майстор
Няма проблем с раздуване, ако не се прекалява с пяната и се контролира листа с мастара 10-ина минути след залепянето.Първия път преди години като лепих с пяна и аз имах зор с контрола, докато хвана чалъма на петия лист.Да не се забравя, че спокойно се подлепва допълнително с пяната, като навреш човката в кухото, като обаче не трябва да се прекалява с количеството инжектирана пяна, че и тогава стават проблеми.
fox_vt - майстор
Това ми беше първото лепене с пяна и наистина иска си чалъм нищо общо с лепене с лепило. Я кажете как сигурно да уплътня долу до пътеката и желателно ли е да има фуги между плочките. Предполагам че трябва да има но долу пак ли с фуга да бъде.
EDI - майстор
Аз оставих фуги 2 мм, отдолу също оставих фуга някъде 2 мм.Фугирах с обикновена смес за фуги ТЕРАЗИД, до сега не е мръднало вече 10-12 години.Трябва си фуга според мен.Сега има полиуретанови еластични смеси и отдолу може да ползваш полиуретан.

Тема "Въпрос за лепене на XPS върху XPS" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: