Напишете въпрос свързан със санирането.
Здравейте.
Предстои ми да на правя външна топлоизолация на холна стена 20кв.м която граничи със заден вход на панелен блок. Двоумя се между неопор на Ангро и неопор гръцки Styropan (който ужким се прави по технологията на BASF). Разликата в цената е доста голяма...ако я направя с 10см неопор на Ангро идва като цена 10лв по-малко от колкото неопор BASF 6см. Питането ми е дали ако ползвам 10см неопор на Ангро ще е по-добре от колкото BASF.
И друг въпрос... тъй като това помещение не се ползва и седи затворено мога ли да налепя изолацията без да я шпакловам и да слагам мазилка?
шоп - майстор
Слагай по-дебелия стиропор и хич не му мисли за марки.

Сложи и мрежа с две ръце шпакловка и си ти. Мазилката пази от дъжд. Без шпакловка е несериозно. УВ, вятър, дъжд и тн. ще съсипат стиропора.


При мен къщата стоя 6-7 години само на шпакловка и нямаше никакви проблеми. Изоплзвай шпакловка с фибри.
Успехи!
Изолацията няма да бъде изложена на директни атмосферни условия. Става въпрос за заден вход на панелен блок който не се ползва и седи затворен. Не се притеснявам за слънце т.к. е тъмно , но защото не е затворен съвсем добре става течение и влиза студа отвън.
Същото питане имам и за изолацията от към мазето в което пак става зверско течение... единствено се чудя за там дали да не ползвам фибран въпреки че нивото на тавана е над земната повърхност и не би трябвало да има проблем с влага ако ползвам пак неопор.
шоп - майстор
Щом е в затворено помещение може и без шпакловка. Можете да залепите изолацията с пяна и без дюбели дори.

Ако след време видите че стиропора се компроментира биете дюбели, мрежа и шпакловате.
Благодаря за отговорите.
За да не отварям нова тема искам да питам за друга идея... Искам да сложа около 5см изолация и на тавана на балкона т.к балкона отгоре не е нито остъклен нито нищо и на всичкото отгоре терасите са външни. До тук добре, но на въпросния таван предстои монтаж на простор от типа които се спускат с въжета металните тръби. Как ще мога да го укрепя без да се напука всичко когато почне да се простира?
шоп - майстор
съб окт 27, 2018 12:47 pmVichoD написа:
Как ще мога да го укрепя без да се напука всичко когато почне да се простира?
Може с дюбели в бетона да анкерираш планки и за тях да хванеш простора. Това ако вече имаш поставена изолация.

Може и в процеса на монтиране на изолацията ако знаеш какви са габаритите на простора и къде точно ще се монтира да си оставиш закладни метални части ( най-добре) или дървени. В последствие за тези закладни части си монтираш простора с винтове, болтове или изобщо както си го предвидил. Елементарно е и нищо сложно.

Успехи!

Тема "Избор на топлоизолация" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: