• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
BLUEPUPIL-2 - специалист
чет фев 07, 2019 9:25 amandy_forresite написа:
Подът е цимент и върху него теракот и няма как да го топлоизолирам.
чет фев 07, 2019 12:48 pmшоп написа:
Анди, това е голям енергиен вампир. Смуче яко топлина. Разбирам, че е трудно да се изолира, защото е свързано с къртене и пари...
Губи се доста топлина през пода. Може да достигне до 20-тина процента, ако къщата е повдигната над земята и цокъла не е изолиран.
чет фев 07, 2019 12:48 pmшоп написа:
Имам нещо предвид и ако се окаже удачно ще ти кажа за какво става на въпрос. При мен го направих, направил съм го и при още 4-5 приятеля. Ефект има.
Да се пробвам да позная- ХРS под пътеките около къщата. Решението е вариант, ако пода не позволява повдигане и тъй като, първоначално изисква затоплянето на големи обеми пръст е необходимо постоянно отопление. Ето ги и моите предложения за пода, ако нивата го позволяват. Дървен или ст. гредоред натъпкан с изолация; Ако пък искаш, пак да си имаш плоча и теракот, както е в момента- ст. гредички с изолация между тях, отгоре LT ламарина, която е и перфектна паропредграда и пречи на почти 100% от водните пари да минат през пода и отгоре тънка плоча; И накрая дежурното решение XPS, ама не с армирана замазка от 3-4см, при която, при повече зор плочите/теракотата на пода се напукват, а направо с дебелина от мин. 8см. Това горното, при условия, че отдолу няма плоча или армираната замазка е минималистична и трамбоването е символично. Ако ще си слагате тежко обзавеждане като метални шкафове и гардероби и/или пък си купите някоя бягаща пътечка направете я 10см за всеки случай, ако горните условия са налице. Изобщо предпочитайте всичко, което в тегловно отношение наподобява пирамида. Повече бетон в основите и на ниво цокъл и олекотени решения за тавана и покрива.
шоп - майстор
чет фев 07, 2019 2:43 pmandy_forresite написа:

Имам като цокъл на външната стена 5 см XPS, но тухлите лежат на бетонова пътека, който бетон се слива под моята изолация с пода на кухнята трапезария.
Точно това щях да ти предложа...
Но ти имаш бетонови пътеки и едва ли ще ти се кърти. тя в момента се явяват един прекрасен термомост. Представи си един радиатор, който смуче отвън студ...или обратното тегли топлина от вътре и я отнася навън

Ако не ти се къртят целите патеки може да помислиш само да изкъртиш едни 5-6 см между пътеката и основата. там да положиш фибран за да прекъсенш термомоста.

Иначе аз обиколих къщата с фоам борд 5 см под пътеките. От две страни е с ширина 1,2 м, а от другите две страни 2.5-3 м

Ефекта е поразителен дори и при тази мека зима. Няма студ и влагата изчезна.

Прикачен файл

SAM_9609.JPG

Прикачен файл

SAM_9586.JPG

Прикачен файл

SAM_9585.JPG

Прикачен файл

SAM_9584.JPG

Прикачен файл

SAM_9583.JPG
speka_rs - специалист
Извинявам се за късното включване.
Постигнатото е със 10 см епс от вънка и 2 см фибран от вътре.Дограмата на всякъде е сменена със Кьомерлинк 88 със 44 мм стъклопакети. Като таваните са изолирани за сега само от вътре със 3 см Фибран.
Но ще има и под покривте вата, но както казах всичко се прави на парче полека лека.
  • 1
  • 2

Тема "Външна изолация на къща - разлика преди и след" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: