Напишете въпрос свързан със санирането.
unicata - специалист
Здравейте, ще купувам къща и се замислих за изолация с полиуретан от този вид: изолация с полиуретан гледам в БГ само на няколко места предлагат услугата, но не споменават цени, но пише че е идеален хидро- и топло- изолатор, та тъй като къщата е с готови стени, а аз все повече се настроих да гоня стандарт пасивна къща или нещо близко до това, мисля да сложа 20см външна изолация(по-дебели листове не се предлагат на пазара) и съответно отвътре да сложа 10см полиуретан и да го затворя с гипсокартон, тук даже казват че бил негорим, абе въобще вълшебен материал...
гледам че го предлагат и като опция за външно полагане, но там вече отиваме на окачена фасада или може би сайдинг(не съм сигурен дали става с него).
Та моля ако някой е виждал на живо такова нещо и има наблюдения да сподели кое и какво му е направило впечатление и ако може да сподели цена ако знае.
друго което ми хареса е че ламбдата му е доста по-добра от ЕПС-а и съответно ще спестя 5см дебелина, а ако го правя изцяло отвън ще спестя и 10см.
Също така се чудя от къде може да се купи само пяна и аз сам да си напръскам къщата? не намерих представител в БГ който предлага такова нещо.
Друго: ако някой е запознат гледам че ползват специални машини, но се замислих, дали няма някакви накрайници за работа с компресор, все пак за един обект е, няма да ставам професионалист в областта.
идеи, предложения, мнения?
BLUEPUPIL-2 - специалист
Прикачен файл:
1.jpg
1.jpg (66.87 KиБ) Видяна 692 пъти
Прикачен файл:
2.jpg
2.jpg (58.48 KиБ) Видяна 692 пъти
Прикачен файл:
4.jpg
Прикачен файл:
5.jpg
5.jpg (45.77 KиБ) Видяна 692 пъти
naster - майстор
чет май 30, 2019 12:23 amunicata написа:
мисля да сложа 20см външна изолация(по-дебели листове не се предлагат на пазара) ...Друго: ако някой е запознат гледам че ползват специални машини, но се замислих, дали няма някакви накрайници за работа с компресор, все пак за един обект е, няма да ставам професионалист в областта.
идеи, предложения, мнения?
- Предлагат, предлагат... могат да ти нарежат по заявка. При цялостни мерки за пасивна къща, може с 20-25см външно да докараш.
- Като гледам клиповете машините са тип GRACO, които са безвъздушни, като за боядисване. Т.е. едва ли ще стане само с компресор. Иначе машина можеш да си купиш от ибей и да я продадеш...

Купи ли къщата? :)
unicata - специалист
съб юни 01, 2019 3:43 pmnaster написа:

Купи ли къщата? :)
още не, че изскочиха някакви проблеми, но май тая седмица ще я капарираме.

Тема "Изолация с полиуретан. струва ли си?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: