• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
Тези 2 см фибран - и върху мултипора ли са залепени? Над вашия таван не са ли други апартаменти? Топлината ще бяга, само ако отгоре поддържат по ниска температура отколкото вие. И няма да „диша” през стените, но ще „диша” през плочата към съседите отгоре?
С тези 10 см изолация от вън - най-голямата „печалба” ще е повишаването температурата на вътрешните стени, евентуално тавана и пода - в зоните прилежащи към вътрешната изолация по външните стени (и „непрекъснатостта” на външната изолация). Силно падане на сметките за отопление не очаквайте в резултат на тези 10 см стиропор. В апартаментите, ако всички в сградата се отопляват приблизително еднакво - най-големите загуби може да са през прозорците (зависи къде се намира в сградата). А при усвоената тераса - над и под вашата - също ли са усвоени?
[/quote]

Изравнено със фибран вътрешните стени, не е липен върху мултипора, отгоре и отдолу са освоени терасите и е с изолация, и живеят хора, не ме плашете така , излиза че с изолация от вън и от вътре, качествена дограма и пак няма стопляне, така ли?
Hursa - майстор
Ами зависи - какво разбирате под "качествена" дограма. До колко се отопляват съседите отгоре, отдолу и съседите на етажа. Ако се отопляват така, че да поддържат значително по висока температура от колкото вие - можете да получите "пасивно" жилище. :)
  • 1
  • 2

Тема "Колко см външна изолация" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: