Напишете въпрос свързан със санирането.
LulaSvob - помощник
Здравейте,

Предстои ми да правя топлоизолация на скатен покрив, за това реших да почна да чета за предимства и недостатъци на това и онова.

Първата тема, която намерих във форума казва:
Материалите използвани за защита на сградите от климатични влияния най-често са експандиран (EPS) и екструдиран (XPS) полистирен (полистирол), както и минерална вата. Стъклената вата почти не се използва при познатите топлоизолации на сгради.
Обаче като ходих да търся системи за топлоизолация по магазините, първата която ми предлагат е ето тази на Knauf и в нея определено има стъклена вата.
От други хора около мен също чувам и разбирам, че стъклената вата не е препоръчителна за вътрешна изолация.
На мен, от друга страна, ми се иска да вярвам, че големите компании са си направили труда да тестват материалите, които предлагат и все си мисля, че подобна готова система е изпитана и ще е по - добра от колкото да взема произволна каменна вата от магазина и да я сложа под покрива просто така.

Та, искам да питам - има ли някой опит с точно тази система за топлоизолация да сподели дали е по - ефективна от примерно само каменна вата? И евентуално, ако има по - добри решения съм отворен за тях разбира се.

Тема "Топлоизолационни системи" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: