Напишете въпрос свързан със санирането.
SongBird - специалист
Проектирам си къщата и имам два въпроса.

1. Гледам тука едно видео(Porotherm 38 N+F Comfort - Обличане на колоните) и много ми харесва идеята. Тухлата е издадена 13см и е показано как се облича колоната. Въпросът ми е относно допълнителна изолация. Ако реша да облека цялата къща с 10 см изолация, ще се получи, че - на мястото на колоните/плочите - се полага изолация върху изолация (или 23 см плочи, които не знам да съществуват). Как би трябвало правилно да се случат нещата?


2. Понеже искам да имам мазе, а то е голям бетонен термомост към земята, почнах да се чудя как би трябвало да се изолира. За термоизолация на фасади се намират най-различни системи(примерно, намерих тези двете в ютуб Knauf, Baumit), но за мазета не виждам. Възможно ли е да няма системи за термоизолация на подземни структури?

Де факто, предполагам, и по двата въпроса може нещо да се скалъпи, но бих предпочел да знам, че е цялостна, обмислена система. Може ли да споделите опит или препоръки?

Мерси!
aleyan - специалист
Никакъв проблем да залепиш изолация в/у изолация. Например с пяна за топлоизолации. Проблем може да бъде намирането на подходяща дължина дюбели.

Тема "Топлоизолация върху топлоизолация? Топлоизолация на мазе?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: