• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
нед май 30, 2021 4:08 pmn_a написа:
Ако нямаш излишни половин милион и 5 години, не я бутай.
По принцип, такива къщи се обитават етажно. В смисъл, цялото семейство спи горе или цялото семейство будува долу. :-) В средна Америка е така
Ще трябват снимки отблизо о дале з ада се прецени Нуждата от ремонт, защото може и да няма нужда, а може и да е наложително
не разполагам със снимки, но си е за страшен ремонт. Покрива е легнал, така че там е сигурно. Много ми се искаше да има вариант за вътрешна баня ама викаш не се случват така нещата..
И един въпрос за септичната яма - понеже както казах къщата е на наклон, ямата предполагам трябва да е на по ниската част? И с риск да звуча крайно неинтелигентно - предполагам ще трябва да се разкопава и да се поставят тръби? :? ( някога ми бяха говорила за опасност от водата да отива към основите на къщата)
Димитър....... - напреднал
пон май 31, 2021 4:19 pmKrox написа:
пон май 31, 2021 8:27 amДимитър....... написа:
Кирпича страда основно от две неща:влага-без значение къде,и прояждане от плъхоци и всякакви други гадини.Ако има наличие на едно от тези неща-бягайте с двеста от там защото ще влезете в голямо приключение(аз живея в такъв имот).По добре си търсете тухла!!!
Да, влага си има и то доста. Проблема е , че и стените са целите в мухъл и явно протичат.
Това предложения как може да се коригира в етапа на ремонт ако въобще има добър вариант?
Щом има доста влага и пишете че и покрива е заминал,значи целите стени са пропити с вода,което пък значи че се ронят и т.н..Покрив няма,стени ронливи,остават едни основи(в което се съмнявам да са добри),няма за какво да се хванете.Вие си преценете,ако можех да върна времето назад никога нямаше да набутам парите си в тая пръст(ама вече е късно)!!!
zz_stefanov - майстор
Кирпичената къща е чудесна за обитаване, достатъчно е здрава. Изтърве ли покрива и намокрят ли се стените кирпичът се рони.
Предполагам основите са ви каменни.
Събарянето може да ви вкара в филма с издаване на нужните документи за нов строеж.
Дали си заслужава да се реновира под формата на ремонт без строителни книжа е въпрос на точна оценка на състоянието, наличните документи за имота, финансова осигуреност, целесъобразност и желание.
Все неща които трудно да ги оценим. Поне снимки да имаше.
BLUEPUPIL - майстор
нед май 30, 2021 10:55 pmhidrazin написа:
За кое дръпване става дума?

Прикачен файл:
09QW.jpg
09QW.jpg (108.24 KиБ) Видяна 247 пъти
  • 1
  • 2

Тема "кирпичена къща - ремонт или събаряне" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: