Напишете въпрос свързан със санирането.
chapara - майстор
чет сеп 22, 2022 12:08 pmWhiskey написа:
ср сеп 21, 2022 11:17 pmchapara написа:
ср сеп 21, 2022 11:03 pmWhiskey написа:


Поразпитах за хоризонтална конструкция от CD профили, вдигат рамене. :-D
Ми ще вдигат рамене, те са продавачи, не са....

Нямаш проблем с хоризонтално положени UD!, монтираш и отвесираш. Растояния 50см. Картона вертикален, на два слоя, разминат, а първия слой пожароустойчив! Важното е да дублираш UD то с прихлупване и закопчаване с ,,копчета"! Така ще имаш квадратен профил :wink: Нямаш нужда от лепене, а добро подреждане на ватата, достатъчно е твърда за да не се свлича. Пълнене на профилите с вата за да няма термомост!
Брилянтна идея! Никога не би ми хрумнало, но по този начин хем монтажът на профилите ще е по-лесен за дървената конструкция, хем ще имам и монтажна плоскост за картона. Само че с UD профил няма ли да е по-трудно да се хване картона, ще имам двойно по-тясна ивица за монтаж и ще трябва да го завивам с лазер. Но пък е бюджетно решение, признавам. И най-вече ще ми спести мокри процеси, които ги мразя страшно много. В този случай какъв тип вата трябва да се вземе и нужно ли е да е отново фасадна? Все пак е добре да може 1-2 мм. да държи на компресия, макар че те два профила като се направят на кутия и ще приближат 30-тина мм дълбочина. Ватата само на места ще я фиксирам с пяна, колкото да стои по време на монтажа, тя наистина няма да се свлича. Сърдечни благодарности за съвета!

Че на таваните по стените е пак UD,но навиваме рапидите. Като редиш UDто пусни лазера, а и при вертикален картон лесно се бележи на стена. Още ти препотъчвам за облекчение да си вземеш картон 200/60см. и ще забравиш за винаги голямите неудобни и тежки гипскартони!
шоп - майстор
чет сеп 22, 2022 2:31 pmchapara написа:
Още ти препотъчвам за облекчение да си вземеш картон 200/60см. и ще забравиш за винаги голямите неудобни и тежки гипскартони!
+ 1 към мнението на чапара
Аз винаги работя сам и ползвам ГК с размер 200х60.
Hursa - майстор
вт сеп 20, 2022 9:21 pmWhiskey написа:
Не дишат, ще стане беля да започне да образува конденз зад плоскостите - не ми се рискува
По скоро - така както сте решили - може да се получи конденз върху стената. Защото ватата е с много висока паропропускливост и същевременно добър топлоизолатор. Така стените (същинските) след топлоизолацията ще бъдат с ниска темпаратура. Но колкото и да са с добра паропропускливост, все пак отстъпват на ватата.
chapara - майстор
Аз лично и от опит се съмнявам ,,плетарка" да направи конденз, при това с мазилка без цимент :? :roll: Дифузията там е доста по голяма от на ватата. Като цяло не пречи да се положи паропреграда между ватата и картона, поне няма да навреди, само леко ще оскъпи.
Whiskey - специалист
Правя уточнението, че мазилката без цимент е от вътрешната страна. Отвън всичко е облицовано с дъбови дъски около 2.5 см. Пак казвам - талпено-спонцова конструкция. Ако сложа парна бариера, какво става с дишането и дори малкото влага от помещенията (само стаи, няма кухня на този етаж ) къде ще отива?
шоп - майстор
пет сеп 23, 2022 7:04 pmWhiskey написа:
Ако сложа парна бариера, какво става с дишането и дори малкото влага от помещенията (само стаи, няма кухня на този етаж ) къде ще отива?
Във вентилацията.
Whiskey - специалист
100 годишна къща и вентилация... сложна работа :?
шоп - майстор
Ми тя затова е 100 годишна. Защото си е строена по тогавашните правила.
Сега искаме ПВЦ дограми и изолация...ми вентилацията си е част от тези нови елементи.
Whiskey - специалист
Да, мисля, че спор в това не може да има. Ами освен да сложа от тази парна бариера Vario KM - която отваря/затваря според температурите. И без това имам да правя покрив на друга сграда, ще взема голямата ролка, за да ползвам тук. Ще свърши работа, нали? Знам, че е скъпичък, но не са ми много квадратите.
шоп - майстор
Вземи си един обикновен найлон за 20-30 стотинки м/2

Тема "Вътрешна топлоизолация на балканска къща" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: