Напишете въпрос свързан със санирането.
Здравейте,
Поздрави от слънчева Валенсия, Испания. Моля за мнения и съвети за топлоизолация на нова къща (етапа е груб строеж), стени 19 см тухли тип "поротерм" и плосък бетонен покрив - използваем.
Засега съм се спрял на следното: за стените, външна ТИ графитен EPS (тип неопор) 10 см, отвътре 3 см вата и гипсокартон. За покрива, върху бетонната плоча мембрана - ТИ - изравнителна замаска - хидроизолация - плочки.
Предвид климатичните особености (минимални зимни температури - около +5С, максимални летни над 40С, целогодишно висока влажност на въздуха), по-голямото предизвикателство е ефективното охлаждане през 9те горещи месеца в годината. В тази връзка, как да избегна образуването на конденз през лятото при 23-24 градуса вътре и 35 навън? Тук масово изолират с XPS, но това което ме притеснява е именно липсата на паропропускливост. От друга страна, ако ТИ на покрива е с неопор/стиропор, няма ли да замаската 5-8 см да го деформира и съответно да наруши качествата му? (за съжаление тук не намирам EPS с по-висока плътност от 14 кг/м3).
Тъй като имам достатъчна височина на помещенията, планирам окачен таван ГК върху него 5 см вата на 5 см отстояние от плочата на тавана с цел циркулация на въздух, на стените вентилационни отвори. Това дали според вас ще предотврати евентуален конденз?
Благодаря на всеки отзовал се! :partyman:
Dessie - специалист
Аз съм с 20 , на места до 30 епс в/у бетонен плосък покрив, правихме земновлажна замазка м/у 8 и 28 см - нищо не се е смачкало/слегнало. Отгоре е битумна хидроизолация с посипка, т.к. е основно неизползваем. Използването му ще е свързано с профилактика/ремонт на солари и чистене на воронките :-)

Тема "Топлоизолация на плосък бетонен покрив" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: