• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
chapara - майстор
По този начин проблема остава!

👍, иначе да, това е идеята. Дървото диша, ламината - не.
Махни ламината, сложи някакво тънко дюшеме, то и без това дебело вече няма. Измисли някакъв начин за естесвено, постоянно проветрение.
вт авг 20, 2024 3:31 pmchapara написа:
По този начин проблема остава!

👍, иначе да, това е идеята. Дървото диша, ламината - не.
Махни ламината, сложи някакво тънко дюшеме, то и без това дебело вече няма. Измисли някакъв начин за естесвено, постоянно проветрение.
Разбирам, благодаря. Явно трябва по трудния начин да стане, да се маха ламината.
chapara - майстор
Е то махането на ламината е най лесното. Дървото не търпи покрития от типа балатум и ламинат. Накови летви по дължината на гредите, на тях хубав сачак който да се вижда от към избата. Всичко минато с Бохемит предварително + гредите. От горе перлит и дюшемето. От старото дюшеме премахни през дъска за да насипеш перлита. След това напреко на старото дюшеме накови новото.
Може би разсъждавам много глупаво, но съм пълен аматьор, не съм се занимавал със строителни ремонти. Но дали би предпазило дървената конструкция от изгниване и влага ако направя тавана на мазата със влагоустойчив гипсокартон или ОСБ върху което да сложа от тази мушама за покривите да не пуска влагата нагоре.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
вт авг 20, 2024 8:45 pmSvetlinStoychev написа:
Може би разсъждавам много глупаво, но съм пълен аматьор, не съм се занимавал със строителни ремонти. Но дали би предпазило дървената конструкция от изгниване и влага ако направя тавана на мазата със влагоустойчив гипсокартон или ОСБ върху което да сложа от тази мушама за покривите да не пуска влагата нагоре.

Изображение
Grozdev - специалист
вт авг 20, 2024 8:45 pmSvetlinStoychev написа:
. Но дали би предпазило дървената конструкция от изгниване и влага ако направя тавана на мазата със влагоустойчив гипсокартон или ОСБ върху което да сложа от тази мушама за покривите да не пуска влагата нагоре.
.....
мислех дали се намеся..!
Вариянта на Чапаров,, с прелита е сходен и с моя..! Но в малки разлики.!
Проблема е описан по на горе.!
Води до размонтиране на ламинат и Дюшемета..! Няма как да се "ПЪЛНИ" нещо от долу на горе.!
Не ми се обяснява степ бай степ,
Особенно без Никви познания..
Единствено мога да кажа и твърдя, че дървото се ЗАПАЗВА /СЪХРАНЯВА /, най добре когато е в среда от глина К
или вар.!!
Доказано през вековете.. В солена(морска среда ) също.
В този ред на мисли,, пълнежа мужду гредореда дали е от глина и слама или перлите с вар,, или сгурия ако щете е най подходящият,,, ! НО не и най лесния.!
Картона или OSB то се заменя с магнезиев плоскости. Или дървена ламперия. Влагата не им влияе за образуването на мухъл.!
Ламината в случая е по малкия проблем. НАЙЛОНОВА ТА ПОДЛОЖКА под него е по сериозния..
Лесното е вата и Г.К. От долу и след време пак ремонти..
Без разваляне на статуквото,
.... Мисията НЕ възможна. Според мен. :)
:yawinkle:
Благодаря много на всички за помощта.
Явно съм се вкарал в по сериозно приключение отколкото си мислих.
На този етап по скоро ще сложа картон или магнезиеви плоскости ако не са много скъпи. И дано да издържи две три години така, за да мога да се подготвя за по сериозен ремонт.
  • 1
  • 2

Тема "Стара къща с гредоред над мазата. Изолация?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: